Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR SLOVENIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Slovenia

  Generell informasjon
  Slovenia har et godt utbygget veisystem som tar deg i alle retninger. Hent en leiebil direkte på flyplassen eller på en annen beliggenhet. Med en leiebil i Slovenia er det også enkelt å kjøre til nabolandene som Italia eller Østerrike (men si ifra til oss først). Under vinterstid kan du stå på ski i fjellet og om sommeren frister sol og bad langs med den Adriatiske kysten. Ellers så er Bled-sjøen også en meget populær feriedestinasjon.

  Regler ved bilutleie i Slovenia
  For å få leie bil i Slovenia må du være minst 18 år gammel (minimumsalder kan variere avhengig av hvilken bilkategori du velger). Du må ha hatt førerkortet i minst 1 år. For førere under 25 år kan en ekstra avgift tilkomme lokalt. Noen utleiere har spesielle regler for førere mellom 70 og 73 år (ekstra gebyrer tilkommer). Sikkerhetsbelte er obligatorisk og barn under 12 år må sitte i baksete.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50km/t
  • Landevei: 80km/t
  • Motorvei: 120km/t

  Trafikkregler
  I Slovenia er det høyretrafikk og du skal bruke kjørelys også på dagtid. Mellom 15. november og 15. mars har du vinterdekksplikt. Skal du kjøre til fjellet kan det være bra og også ha snøkjetting.

  Bensinstasjoner
  Bensinstasjoner er normalt sett åpne mellom 07:00 og 20:00, og er stengt på søndager. I de store byene kan du finne bensinstasjoner som er åpne døgnet rundt.

  Veiavgifter
  Følgende veier krever en avgift: A10/E70, A1/E63 og A10/E57. Du betaler med en veioblat som kan kjøpes på bensinstasjoner og motorklubber. Dette betales normalt sett direkte til utleieren. Kontroller ved booking og opphenting.

  Parkering
  Det kan være vanskelig å finne en parkeringsplass i hovedstaden Ljubljana. Om du finner en plass kreves det oftest en avgift. Du betaler i en parkeringsautomat og legger billetten på dashbordet. Vær oppmerksom på at du ikke får tilbake veksel (når du betaler kontant). Etter kl. 18:00 og på søndager er det gratis parkering. Les alltid skiltene nøye.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie i Slovenia inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring i alle priser. Alle detaljer angående forsikringsreglene kan du lese på din voucher som du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt i Vest-Europa. For noen leiebilskategorier finnes spesielle reiserestriksjoner. Kontroller online, ved booking, hvilke reiserestriksjoner som finnes for akkurat din valgte leiebilskategori.

  Innreise til andre land
  Vil du krysse grensen til et annet land med din leiebil? Kanskje planlegger du å kjøre til Italia eller Kroatia? Vennligst kontakt oss så kontrollerer vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie, og om det tilkommer gebyrer.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom byer i Slovenia er tillat og kan koste ekstra. Internasjonale enveisleier mellom ulike land er tilgjengelig for noen kjøretøyskategorier og ekstra gebyr tilkommer alltid. Kontakt oss så beregner vi kostnadene.