Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  Ditt første besøk i Irland: Fra Cork til Dublin

  Hvis du aldri har besøkt vakre Irland så er det sannelig på tide! Irland har en helt unik sjarm, et frodig landskap og en spennende kultur. Både de pittoreske landsbyene og de større metropolene, fra Cork i sør til Dublin i nord, kan alle by på en blanding av historiske kulturarv og moderne by-atmosfære. Store nasjonalparker, spennende arkeologiske severdigheter og en vakker kystlinje er også med på å gjøre denne grønne øya til en favorittdestinasjon for mange.Nedenfor kan du lese mer om noen av de irske byene som du bare må besøke:

  Dublin

  Hvis man skal besøke Irland så bør man legge turen innom Dublin. Denne hovedstaden er en av de herligste byene i Europa, og også en av de mest besøkte. Dublin er energisk, spennende og inspirerende med sine mange skulpturer, monument og imponerende arkitektur som reflekterer byens lange historie. Dra på shopping på Grafton Street, ta noen timer på The National Museum, gå rundt i Dublins historiske parker, utforsk Trinity College eller ta en kveld i bydelen Temple Bar der du kan nyte av irsk live-musikk og et glass Guinness. Hvorfor ikke booke en leiebil i Dublin slik at du rekker å oppleve mest mulig? Dublin har blitt kåret til den vennligste byen i Europa, så du kan være ganske så sikker på at du vil føle deg hjertelige velkommen i denne flotte hovedstaden.

  Galway Bay

  På Irlands vestkyst finner du berømte Galway Bay som blant annet er kjent for sin 5000 år gamle historiske havn, Galway Port. Halve Galway County snakker gælisk, det irske morsmålet, noe som gjør denne regionen til et perfekt sted for å bli mer kjent med det gamle Irland. Cirka 48 km utenfor Galway Bay ligger Aran Islands der du finner forhistoriske kristne monumenter, blant annet Dun Aengus Fort. Øyenes magiske klippelandskap byr også på fantastiske gåturer med en uslåelig utsikt utover den irske kysten.

  County Clare

  Bare et steinkast fra Galway Bay ligger County Clare med sin dramatiske kystlinje og grønne jorder, akkurat som tatt ut av et irsk postkort. Den lange kystlinjen som vender mot Atlanterhavet er et spektakulært syn og et populært sted for blant annet surfing. Byene Miltown, Ennistymon, Doolin, Malbay og Kilfenora byr på innføring i irske tradisjoner, som for eksempel pub-kulturen som inkluderer god drikke, hyggelig samvær og tradisjonell irsk musikk.

  Limerick

  Vestkystbyen Limerick finner du i County Clare, og dette var den første byen i landets som ble tildelt utmerkelsen Irish City of Culture (2014). Tar du turen hit så kan du vente deg vennlige innbyggere, historiske bygninger, bra museer, koselige kafeer og mange klassiske irske puber. Man kan enkelt ta seg rundt Limerick til fots. Utforsk byens berømte religiøse hus på veien til det populære markedet Milk Market der du kan kjøpe førsteklasses, lokale råvarer. Ta så noe godt å drikke på en gammel pub, for eksempel på Nancy Blake´s, en typisk irsk pub med en koselig peis.

  County Kerry

  Klipper som stuper ut i havet, et grønt landskap, gamle steinmurer og bølgende fjelltopper er noen av tingene som dominerer landskapet i ikoniske County Kerry. Dette er en region som uten tvil er vel verdt et besøk. Her finner du blant annet en av Irlands mest imponerende nasjonalparker og den populære byen Killarney. Sistnevnte er en den perfekte destinasjonen for en morsom kveld på byen. En bobil er kanskje den beste måten å utforske områdets alle historiske ruiner, flotte sandstrender og den dramatiske villmarken. En kjøretur langs Wild Atlantic Way kan virkelig anbefales. Denne veien går langs den vakre kystlinjen og tar deg til blant annet Cliffs of Moher.

  Waterford

  En kanskje noe ukjent irsk feriedestinasjon er den flotte havnebyen Waterford som er over 1100 år gammel. Dette er Irlands eldste by, og daterer helt tilbake til vikingtiden.Waterford (som sies å bety the windy harbour) bærer den dag i dag fortsatt preg fra vikingetiden med sine trange gater og flotte bymurer, samtidig som andre deler av byen har blitt fornyet og utbygget for å appellere til den moderne turisten. En tur til Waterford er en reise tilbake til Middelalderen uten at man må gi slipp på komfortable moderniteter!

  Cork

  er kjent som Irlands hovedstad nummer to, og det er enkelt å skjønne hvorfor.Denne liberale byen er pulserende og har et spennende kulturutbud. Selv om Cork er en moderne by så har den beholdt mange historiske elementer som irene er så stolte av. Sjarmerende puber og restauranter som serverer lokale råvarer og Irish Coffee, den historiske vannveien og smug fra 1600-tallet - Cork er en perfekt kombinasjon av både gammelt og nytt.

  Opplev Irland sammen med Auto Europe

  Når du har bestilt flybillett så bør du la Auto Europe hjelpe deg med å finne din perfekte leiebil i Irland. Vi har konkurransedyktige priser og en dedikert kundeservice tilgjengelig 24/7, alt for at du skal få en så bra leiebilsopplevelse som mulig.

  Bloggsøk


  Kategorier