Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  Om ekstratjenester og lokale avgifter

  Vi hos Auto Europe bruker mye tid på å passe på at du er godt informert. Vi endrer derfor ofte informasjonen på våre sider og passer på at den er oppdatert. I tillegg hører vi etter for å se hva som ofte er kilder til forvirring hos kundene våre. Mange synes at lokale avgifter kan være vanskelig å forstå seg på så les videre og lær mer.

  Lokale avgifter settes av utleiefirmaet og Auto Europe har ingen kontroll over beløpene som tilkommer med avhenting av bilen, men vi prøver å liste dem så nøye som mulig i våre Vilkår og Betingelser, på voucheren og i vår søkemotor. Under finner du noen av dem forklart slik at du ikke får noen overraskelser når du henter bilen.

  Drivstoff

  Det er to drivstoffpolitikker: 'Full til Full' og 'Full til Tom'. Full til full betyr at kunden mottar bilen med full tank og må levere den tilbake med full tank (og betaler dermed bare pumpepris for drivstoffet de bruker) Med bilutleieavtaler med Full til Tom-avtale leveres bilen med full tank som kunden betaler for ved disk og ubrukt drivstoff refunderes ikke, det er derfor viktig å returnere bilen så tom som mulig. Det er viktig å huske på at prisen per liter hos bilutleier ofte er høyere enn lokal pumpepris og at er servicegebyr ofte tilkommer. Dette er en vanlig drivstoffpolitikk for lavprisutleiere på middelhavskysten (for det meste Spania og Portugal). Noen uleiere tilbyr begge alternativet avhengig av antall dager utleie.

  Ung/ Senior sjåførgebyr

  Sjåfører under eller over en bestemt alder (alder fastsettes av utleier, destinasjon og bilkategori) må ofte betale et ekstra gebyr når de leier bil. Dette er grunnet i at forsikringselskaper krever høyere premie for leiebilene i disse tilfellene og bilutleieselskapene må dekke inn de ekstra kostadene de ilegges.

  Unngå aldersbetingede gebyr - Auto Europe samarbeider med et stort antall bilutleieselskaper. Hvert av disse selskapene har sine egne regler for sjåførgebyrer. Enkelte tillater tilleggssjåfører uten ekstra kostnad mens andre krever en avgift dersom flerer sjåfører skal kjøre leiebilen. Aldersgrensene ved bilutleie varierer ikke bare mellom bilutleieselskaper men også fra land til land. Generelt sett kan du regne med at sjåfører over 69 år og under 26 år vil bli ilagt aldersbetingede gebyr. Se etter det beste tilbudet for dine behov og ikke nøl med å ta kontakt dersom du trenger hjelp eller tips. Husk å lese dine vilkår og betingelser nøye.

  Enveisreiser

  Hvis du vil hente bilen på en destinasjon og levere den på en annen vil det ofte tilkomme ekstra gebyr. Dette tilkommer grunnet ekstraarbeidet som tilkommer når bilutleieselskapet skal organisere bilflåten. Bilutleieselskapet må da selv organisere retur av bilen til dens originale stasjon. Innen samme land hender det at enveisreisegebyret ikke tilkommer, men om du skal reise en vei på tvers av landegrenser tilkommer det som regel et gebyr som følge av parirarbeid og ekstra forsikringen. Hvis du booker på nettet vil du få en varsel om dette og det vil også være notert på din voucher. Når du booker din leiebil er det lurt å sammenligne tilbud fra forskjellige bilutleieselskaper ettersom de alle setter egne avgifter og gebyrer for sine tjeenster. Dersom du vil ha hjelp er vi tilgjengelige per telefoin eller e-post.

  Grensegebyr

  Du bør alltid informere oss om du planlegger å reise over landegrenser med leiebilen, uansett om du har tenkt å returnere til landet du hentet bilen i før leieavtalens slutt. I disse tilfellene vil et ekstra gebyr ofte – men ikke alltid – tilkomme. Dette er fordi reise på tvers av grenser ofte medfører et behov for ekstra forsikring. Hvis du kjører over grensen uten ekstra forsikring vil bilen ikke være dekket og du vil da kjøre uforsikret. Dersom en skade inntreffer mens leiebilen ikke er dekket er du ansvarlig for alle kostnader som følge av skaden i tillegg til at det å kjøre et uforsikret kjøretøy er ulovlig.

  Lokale avgifter

  Denne avgiften tilkommer vanligvis på transportknutepunkt som flyplasser, store togstasjoner og havner for cruiseskip. Dersom du vil unngå dette gebyret anbefaler vi at du henter bilen på et bykontor; ta imidlertid i betraktning at du - dersom du velger å hente bilen på et bykontor må regne med tra sportutgifter for å komme deg til byen. Husk også på at flyplasskontorer ofte har lengre åpningstider enn bykontorer så det er lurt å ta disse faktorene i betraktning når du velger hvor du skal hente leiebilen. Planlegg gjerne litt ekstra tid i tilfelle forsinkelser. Dersom du blir sen er det viktig at du tar kontakt med Auto Europe slik at vi kan informere ditt bilutleieselskap.

  Forsikring

  Alle leiebiler fra alle utleiere kommer med den forsikringen de trenger for å kjøres i landet de leies ut i! Kunder må likevel være klar over at det er egenandel på dekningen du får av bilutleiefirmaet (dette beløpet er du ansvarlig for å betale ved skade). Et depositum blokkeres på kredittkortet ditt og beløpet varierer avhengig av utleier, destinasjon, bilkategori, osv. Depositumet er vanligvis egenandel + drivstoff + MVA. Ved disk blir du ofte tilbudt ekstra dekning for å redusere egenandelen eller dekke deler av bilen som ikke er dekket av den eksisterende dekningen (Som dekk, frontrute, tak etc) Din voucher inneholder en liste med unntakene som gjelder for din dekning. Noen ganger kan de ansatte på lokale bilutleiestasjoner virke overivrige på å selge forsikring, men husk at dette er valgfritt! Dersom du er usikker på om bilen er tilstrekkelig forsikret ved henting kan du ringe Auto Europe for hjelp.

  Vinterdekk

  Det er mange land der vinterdekk er obligatorisk deler av året. Mange utleiere inkluderer dette i leieprisen, mens andre ser på det som ekstrautstyr. Du kan alltid lese i våre Vilkår og Betingelser hva som gjelder for din avtale eller ringe og spørre.

  Gebyr for tilleggssjåfør

  Hver sjåfør må være inkludert i leieavtalen for å være dekket av forsikringen. Noen ganger finner du tilbud som inkluderer ekstra sjåfører gratis (for eksempel vår Gold Rate pakke i USA), slike tilbud er klart merket i vår søkemotor. Vanligvis må man imidlertid betale gebyr per ekstra sjåfør ved henting. 

  Skistativ/barneseter/GPS

  Slikt ekstrautstyr betales alltid ved disk. Noen ganger finner du cirkakostnader for dette i Vilkår og Betingelser. Du kan informere dem om at du ønsker dette utstyret ved ankomst, men om du opplyser Auto Europe ved booking kan vi bekrefte at det ønskelige utstyret er tilgjengelig. Husk at Auto Europe ofte har tilbud om inkludert GPS, gratis tilleggssjåfør og gratis oppgraderinger.

  Husk å alltid lese Vilkår og Betingelser før du henter din leiebil. Dersom du har spørsmål er vi tilgjengelige på telefon. Vi håper dette blogginnlegget har vært til nytte.

  Bloggsøk


  Kategorier