Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I CHARLEROI

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Charleroi til beste pris med Auro Europe

  Auto Europe har leiebiler på 24.000 destinasjoner verden over, og en av disse er den belgiske byen Charleroi. Byen ligger i Sør-Belgia og er kjent for sine mange museer, for eksempel fotografi museet i Mont-sur-Marchienne som er vel verdt et besøk. Det er mange festivaler i byen, blant annet en populær musikkfestival. Byen kan også tilby et antall flotte shoppingmuligheter, byen har både markeder og shoppingsentre. Hent din leiebil på Charleroi og du vil få en god start på din tur i Belgia. Utforsk Charleroi og ta dagsturer til andre spennende destinasjoner i nærheten som Brussel (60km), Luxembourg (167km) eller Paris (287km).

  Trafikk

  Man kjører på høyre side av veien i Belgia, og promillegrensen er 0,5 ‰. Det kan være lurt å kunne navnet på din destinasjon på alle språk som snakkes i de områdene du kjører igjennom. Dette på grunn av at skiltene står kun på det lokale språket, bortsett fra i tospråklige Brussel. Navnet på byene kan variere avhengig av språk. Franskspråklige byen Mons kalles på nederlandsk Bergen. Antwerpen (nederlandsk) kalles på fransk Anvers.

  De generelle fartsgrensene i Belgia er: tettbygde strøk - 50km/t, landeveier - 90km/t, fire filers motorveier - 120km/t. Følg alltid trafikkskiltenes anvisninger. Vær oppmerksom på at det rundt Charleroi city er en enveiskjørt ringvei (La Petite Ceinture).

  Parkering

  Hvis du parkerer på gaten så betaler du i en parkeringsautomat. Blå soner betyr at parkering er gratis hvis du har en internasjonal, blå p-skive. Denne kan du får kjøpt på bensinstasjoner, kiosker og politistasjoner. Med en slik så kan du vanligvis stå i 3 timer. Les alltid skilt nøye for informasjon gjeldende tids- og parkeringsrestriksjoner der du ønsker å stå. Det er forbudt å parkere ved gulmalt fortauskant. Du kan heller ikke stå der det er et skilt med et rødt kryss. Spesielt på søndager kan det være en utfordring å finne parkeringsplass.

  Geografisk informasjon

  Charleroi ligger i sør-Belgia ved elven Sambre. Byen har rundt 200.000 innbyggere og er regionen Vallioniens største by. Til hovedstaden Brussel er det ca. 60 km og til den franske grensen er det ca. 30 km. Charleroi flyplass har mange lavpris-flyvninger, og mange som reiser hit har planer om å reise videre i Belgia og Frankrike. Gå ikke glipp av alle bra museer i byen som for eksempel det berømte glassmuseet, og husk å ta en tur til søndagsmarkedet som startet allerede i 1709. I sør-Belgia er været likt som i Sør-Norge, men våren kommer litt tidligere og sommeren holder seg noe lengre.

  Flyplasser i og rundt Charleroi

  Charleroi Flyplass
  Ligger ca. 10 km fra Charleroi
  Hjemmeside: www.brussels-charleroi-airport.com
  Telefon: +32 0902 02 490

  Brussel Flyplass
  Ligger ca. 70 km fra Charleroi
  Hjemmeside: www.brusselsairport.be
  Telefon: +32 2 753 77 53

  Offentlig transport

  T-bane
  Har fire linjer som går rundt Charleroi og til Gilly og Anderlues. M1: Anderlues - Charleroi (går mot klokken), M2: Petria - Charleroi (går med klokken), M3: Gosselies - Charleroi (går med klokken) og M4: Soleilmont - Charleroi (går mot klokken).

  Buss
  Det finnes busser i byen som kan ta deg rundt Charleroi og omegn, i tillegg til Charleroi flyplass og Brussel.

  Tog
  Sentralstasjonen i Charleroi er Charleroi-Sud, og ligger på Square Des Martyrs Du 18 Août. Her fra kan du ta tog til et flertall destinasjoner i Belgia.

  Taxi
  Byen har fem forskjellige taxiselskaper som kan ta deg til ønsket destinasjon.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon Charleroi