Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I GDANSK

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Gdansk – Beste pris garantert

  Auto Europe gir deg mange forskjellige valgmuligheter når det kommer til leiebil i Gdansk. Vi har samlet de beste prisene på vår webside slik at du raskt finner bilen som kan ta deg komfortabelt frem på din ferie eller businessreise. I Gdansk startet andre verdenskrig, og en stor del av byen ble ødelagt under årene som fulgte. I dag er byen en flott havneby med god tilvekst og nesten en halv million innbyggere. Kjør til hovedgaten Dluga og gamlebyen Stare Miasto for shopping, flott arkitektur og koselige kaféer. Gdansk har mange bra restauranter som byr på polske spesialiteter med influenser fra det tyske kjøkkenet. Besøk Mariakirken, Kosciol Mariacki, en av de eldste murkirkene i verden. Gå opp i kirkens tårn for en flott 360 graders utsikt over byen. Ta bilder av den vakre bygningen Zlota Brama fra 1600-tallet, eller spis en is ved Fontanna Neptuna, Neptuns fontene. Gdansk ligger på den Baltiske kysten der man finner noen av Polens vakreste strender, og har mange koselige nabobyer som for eksempel Gdynia og Sopot.

  Trafikk

  Motorveiene E28, A1 og E75 går til Gdansk. I byen er det mange enveiskjørte gater, og trikken kjøres om på høyre side. I Polen skal nærlys være på og promillegrensen er 0,2. Spesielt når du kjører utenfor byene er det viktig at du er oppmerksom på dine medtrafikanter og holder god avstand til andre bilister.

  Parkering

  Hvis man ikke følger parkeringsregler i Polen risikerer man borttauing, hjullås eller saftig bot. Man betaler for gateparkering i parkeringsautomat. I gamlebyen er det kun tillatt å parkere hvis du har tillatelse, og det er skiltet når man kommer til denne sonen.

  Geografisk informasjon

  Gdansk, som har utsikt over Østersjøen, ligger i regionen Pomorskie (de to andre byene i samme region er Sopot og Gdynia). Gdansk har en varm sommer med opp mot 30 grader og en kald vinter med ned mot -20 grader. Det er 12 km til Sopot, 36 km til Gdynia, 221 km til Bydgoszcz, 307 km til Poznan, 353 km til Szczecin, 392 km til Bialystok, 417 km til Warszawa, 547 km til Auschwitz og 590 km Krakow. Bilutleie i Gdansk gjør det enkelt å reise rundt i Polen!

  Flyplass

  Gdansk Lech Walesa flyplass
  Ligger ca. 15 km fra Gdansk.
  Hjemmeside: Gdansk Lech Walesa flyplass
  Telefon: +48 801 066 808

  Offentlig transport

  Buss
  Bussterminalen ligger like ved sentralstasjonen. ZTM kjører bussene som går rundt Gdansk og til byer som Gdynia og Sopot. Busselskapet PK har busser som går til andre polske byer.

  Båt
  Fra havnen Nowy går det to båtlinjer (ZTM); linje F5 Zabi Kruk - Westerplatte og linje F6 Targ Rybny - National Sailing Centre. Det går også båt fra denne polske byen til Sverige (Nynäshamn).

  Tog
  Byens sentralstasjon er Gdansk Glówny og ligger like ved gamlebyen. Togene fra selskapet SKM Kolejka går rundt Gdansk og omegn. Tog til resten av landet kjøres av PKP. Det går tog også til Hviterussland, Tyskland, Tsjekkia og Baltikum.

  Trikk
  I byen er det 12 trikkelinjer og de kjøres av selskapet ZTM. Du må kjøpe billett før du går om bord på trikken.

  Taxi
  Det er oftest dyrere å ta taxi fra et taxistopp enn det er å ringe og forhåndsbestille en.

  Nyttige linker

  Leiebil fra Gdansk flyplass

  Turistinformasjon Gdansk