Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I WARSZAWA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Warszawa – Finn din perfekte leiebil

  Auto Europe gir deg det beste utvalget av priser på leiebil i Warszawa. Polens hovedstad er en spennende by, men med en turbulent historie. Under andre verdenskrig ble hele gamlebyen ødelagt, men etter oppbyggingen har bydelen blitt en del av UNESCO sin verdensarvliste. I dag kan byen stoltsere med mye flott arkitektur i stiler som gotisk, barokk, renessanse og neoklassisme. Byen har mange historiske severdigheter, blant annet kongeslottet Zamek Królewski og torget Plac Zamkowy. Ved sistnevnte ligger det mange små butikker og koselige restauranter. Byens stolthet, komponisten Fryderyk Chopin, har selvfølgelig satt sitt preg på byens kulturelle utbud. Besøk museet dedikert til komponisten eller gå på konsert i parken Łazienki Królewskie. For den kunstinteresserte er nasjonalgalleriet Zacheta et obligatorisk stopp. Kjør over elven Wisla til den kreative bydelen Praga der man finner mange gallerier, kinoer og utesteder. Her finner du også byens dyrepark. Velg Auto Europe når du skal reise til Warszawa, vi gjør reisen enklere!

  Trafikk

  Det som skiller Warszawa fra andre større byer er at den ikke har en ringvei og det betyr at all trafikk passerer gjennom byen. Med andre ord er det til tider mye trafikk i Warszawa. Se opp for fartskameraene inne i byen, og vær oppmerksom på at det ikke er tillatt å kjøre i gamlebyen. Kvaliteten på veiene i Polen varierer, men forbedres stadig. Vi hjelper deg gjerne med å velge riktig bil til din bilutleie i Warszawa.

  Parkering

  Det kan være en utfordring å finne parkering i sentrum, men det er ikke umulig. Man betaler for parkering med mynt. Avgift kreves mellom mandag-fredag fra 08:00 til 18:00. På helgen og helligdager er det gratis å stå. Det finnes også Park&Ride-parkeringer.

  Geografisk informasjon

  Warszawa ligger i fylket Mazowieckie, og elven Wisla renner gjennom byen. I Warszawa bor det rundt 1,7 millioner mennesker og byen består av 18 forskjellige distrikt. Byen har et fuktig kontinentalt klima som gir en kald vinter og mild sommer, ikke helt ulik klimaet i Sør-Norge. Det er 130 km til Lodz, 170 km til Lublin, 295 km til Krakow, 310 km til Poznan, 315 km til Auschwitz og 340 km til Gdansk.

  Flyplasser i nærheten av Warszawa

  Warszawa Chopin Flyplass
  Ligger 8 km fra Warszawa.
  Hjemmeside: www.lotnisko-chopina.pl
  Telefon: +48 22 650 4220

  Lodz Flyplass
  Ligger 140 km fra Warszawa.
  Hjemmeside: www.airport.lodz.pl
  Telefon: +48 42 683 5255

  Offentlig Transport

  Zarzad Transportu Miejskiego står for offentlig transport i Warszawa og omegn. Det lønner seg å kjøpe billett før du går ombord, og dette kan du gjøre i en billettluke eller i en billettautomat.

  Buss
  Bussene 100 til 399 stopper på flere busstopp enn bussene 400 til 599 som i sin tur da tar deg fortere frem. Busser som har bokstaven E foran nummeret sitt er ekspressbusser og bokstaven N står for nattbusser.

  Tog
  Byens sentralstasjon heter Warszawa Centralna, og herfra går det tog til Krakow, Wroclaw, Tyskland, Tsjekkia, Slovakia, med flere. Togene kjøres av Warszawska Kolej Dojazdowa, Szybka Kolej Miejska, Kolej Mazowiecka, og PKP Przewozów Regionalnych.

  Trikk
  Tramwaje Warszawskie har 29 trikk-linjer som tar deg rundt byen.

  T-bane
  T-banen går fra 05:00-00:00, unntatt på fredager og lørdager da den går frem til 02:30.

  Taxi
  Det beste er å ringe etter taxi, men man finner også taxier ved taxistopp rundt omkring i byen.

  Nyttige Linker

  Turistinformasjon Warszawa

  Leiebil fra Warszawa Flyplass