Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I KRAKOW

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Krakow – Beste pris garantert

  Auto Europe har din leiebil i Krakow klar! Krakow er den nest støtrste byen i Polen, og en av de eldste, den dateres helt tilbake til 600 år før kristus og har en lang og spennende historie. Myten sier at Krakow er bygget på hulen til en drage som ble beseiret av kongen Krak.

  Besøk gamlebyen, Kazimierz og Wawel slott. Byens fantastiske bygninger har plassert den på UNESCO sin verdensarvliste, og du vil forstå hvorfor. Når været er fint er parken Planty et nydelig sted å gå en tur og kanskje ha en liten piknik? Du kan besøke den storslåtte St.Mary kirken, gå på loppemarked i Plac Nowy og Hala Targowa fra kl 7:00-13:00. Hvis du velger et elvecruise må du passe på at du får med deg Dragens Hule. Du kan også besøke Schindlers Fabrikkmuseum, som skildrer Krakow under andre verdenskrig og fram til kommunismens tid. Det er mye å se, så beregn to-tre timer på dette. Dersom du er glad i kunst er Museet for moderne kunst i Krakow "MOCAK" et godt valg. Museet ligger rett bak Schindlers Fabrikkmuseum. Dersom du skal besøke Auschwitz på turen anbefales det å komme seg dit selv. Inngang til museet er nesten billig og de organiserte turene er uforholdsmessig dyre. Wieliczka er en liten by 17 km fra Krakow. Saltgruvene i denne lille byen var en av de første punktene på UNESCOs verdensarvliste og en unik opplevelse.

  Når du har lyst til å shoppe litt er kjøpesenteret Galeria Krakowska som ligger rett ved togstasjonen å anbefale.

  Trafikk

  Setebelter er påbudt når du kjører i Krakow, akkurat som i Norge og det er helller ikke lov til å snakke i telefonen mens du kjører med mindre du har handsfree. I nesten hele Krakow by er fartsgrensen 50 km/t fra 05:00 til 23:00 og 60 km/t fra 23:00 til 05:00. Den generelle fartsgrensen utenfor byer er 90 km/t, mens på motorveien er fartsgrensen 140 km/t. Enkelte steder, både i byen og utenfor gjelder det likevel andre fartsgrenser så følg med på skiltingen.

  Parkering

  Det kan være vanskelig å finne parkering i Krakow by. På gatene der det er parkeringsautomat kan du parkere for 1 Zloty per 20 minutt (3 Zloty i timen). Maskinene veksler ikke. Iletten må du legge på dashbordet slik at parkeringsvaktene ser den. Under ganlebyen er det en str parkeringsplass under Plac Na Groblach plassen i nærheten av Wawel slott. Å parkere her koster omtrent en euro.

  Geografisk informasjon

  Med bilutleie i Krakow kan du kjøre til Auschwitz på litt over en time, det er 67,8 km via veien A4. Fra Krakow til Gdansk er det 598,3 km, det er 295,2 km til Warszawa, 326,3 km til Lublin og 650 km til Budapest i Ungarn. Fra Krakow til Praha i Tsjekkia er det 532,7 km via D1. Sommeren i Krakow er varm og fuktig med temperaturer rundt 30-35°C, mens vinteren er kald og helt nede i -5°C to -20°C. Den beste tiden å reise på er altså vår og høst.

  Flyplasser i nærheten av Krakow

  Krakow flyplass
  Ligger 11 km fra Krakow.
  Hjemmeside: www.krakowairport.pl
  Telefon: +48 12 295 58 00

  Katowice flyplass
  Ligger 100 km fra Krakow.
  Hjemmeside: www.katowice-airport.com
  Telefon: +48 32 392 72 00

  Offentlig Transport

  Buss
  Før du booker en organisert busstur er det lureste du gjør å sjekke hvilke bussruter som går dit du skal. Dette kan du spare mye penger på. Det går også lokale ruter inni byen.

  Tog
  Sentralstasjonen i Krakow heter Dworzec Główny PKP og har linjer til de andre store byene i Polen. Mellom kl 06:0 og 20:00 går det tog til Warszawa rundt en gang i timen. Du kan også ta natt-tog til blandt annet Praha, Budapest og Wien.

  Trikk
  Trikken tar deg rundt i Krakow.

  Taxi
  Sjekk at bilen har taxi-skilt på taket og et klistremerke med priser på vinduet. Avtal prisen på turen før du går inn i drosjen, på den måten unngår du å få en ubehagelig overraskelse når du er framme og turen skal gjøres opp.

  Nyttige Linker

  Turistinformasjon Krakow

  Leiebil fra Krakow Flyplass