Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I RIGA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Riga – Beste pris garantert

  Med en leiebil i Riga får du mer frihet slik at du kan skreddersy ditt opphold i den latviske byen. I det frodige landet Latvia kan du slappe av på stranden, besøke flotte kirker og ta en tur over til en av nabolandene. Latvias hovedstad Riga er den største byen av alle de baltiske byene. Riga er et perfekt sted for å oppleve Baltisk kultur, alt fra kunst og arkitektur til mat og musikk. Gamlebyen er på UNESCO sin verdensarvliste og de mange vakre trehusene gir byen en helt unik sjarm. På torget Doma Laukums er det mange barer og kaféer der du kan sitte og beundre de vakre bygningene. Ta deg til toppen av St. Peterskirken for å få en flott utsikt over byen. Riga har to store salgshaller som til sammen blir Europas største markedshall. Her kan du prøve Latvias kulinariske utbud og kjøpe med deg spiselige suvenirer hjem. Avslutt dagen på byens vakre nasjonalopera eller det russiske teateret fra 1800-tallet. Bak rattet på din billige leiebil i Riga booket hos Auto Europe kan du komfortabelt utforske hele den Baltiske kysten i ditt eget tempo.

  Trafikk

  I Latvia kan man oppleve en aggressiv kjørestil, se blant annet opp for bilister som kjører mot rødt! Det er varierende kvalitet på veiene, spesielt utenfor byene. Promillegrensen i Latvia er på 0.5, men det anbefales å aldri sette seg bak rattet etter at man har drukket. Dersom du ønsker mer informasjon om bilutleie i Riga og resten av Latvia, klikk her.

  Parkering

  Det finnes mange parkeringsmuligheter i Riga. I sentrum finnes det flere parkeringshus og større parkeringsområder med overvåkning. Gateparkeringen krever en avgift mandag til fredag mellom 08:00-20:00. På lørdager er det mellom 09:00-17:00 som gjelder. Det er gratis på søndager og helligdager.

  Geografisk informasjon

  Gjennom vakre Riga renner den flotte elven Daugava. Byen ligger sentralt i Latvia, like ved Rigabukta. Om vinteren går temperaturene ned til minusgrader, mens det om sommeren kan gå opp mot 30 pluss. Latvia ligger 1 time foran Norge. Det er 37 km til Jurmala, 53 km til Sigulda, 88 km til Cesis, 117 km til Talsi, 160 km til Kuldiga, 167 km til Madona, 186 km til Ventspils, 215 km til Karosta, 216 km til Liepaja og 223 km til Daugavpils.

  Flyplassen i Riga

  Riga flyplass (RIX)
  Ligger 10 km fra Riga.
  Adresse: Marupe, LV-1053, Latvia
  Hjemmeside: www.riga-airport.com
  Telefon: +371 29311817

  Offentlig Transport

  Selskapet Riga Satiksme står for buss, tog, tram og trolleybuss i Riga.

  Buss
  I Riga og omegn er det et stort bussnettverk med over 50 busslinjer. Det går også nattbusser i byen.

  Trolleybuss
  Byen har nitten trolleybuss-linjer som går på begge sider av elven.

  Tog
  Byens sentralstasjon ligger på gaten Stacijas laukuma 1. Togene går til blant annet Aizkraukle, Jelgava, Skulte, Tukums, Daugavpils, Madona, Gulbene, Krustpils, Sigulda, Rezekne, Liepaja, Valga, Gulbene. Det er også mulig å ta tog over til Estland, Vitrussland og Russland.

  Trikk
  Det er ti trikkelinjer som tar deg rundt Riga.

  Taxi
  Registrerte taxier har gule registreringsskilt. Sjekk alltid at taximeteren settes på når dere kjører avgårde.

  Båt/Ferge
  Man kan ta båt over til Stockholm og til den latviske byen Jurmala. Det går turistbåter på elven Daugava.

  Nyttige Linker

  Turistinformasjon Riga

  Leiebil fra Riga Flyplass