Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  De vakreste stedene på UNESCOs liste

  Et verdensarv er et sted som har blitt valgt ut av United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) fordi stedet er av fremstående kulturell eller verdslig verdi.Organisasjonen ble etablert i 1972, og jobber for å bevare og beskytte stedene som er med på listen. Mesteparten av de utvalgte stedene anses å være uvurderlige for menneskeheten. Alle stedene på verdensarvlisten er åpne for offentligheten og du finner en god del av dem i både små og store byer. Ikke nok med det, mange av de mest imponerende verdensarvstedene finner du faktisk i Europa. Fra Akropolis i Hellas til Venezia i Italia, i Vest-Europa alene er det 120 kultur-, ni natur- og to blandingssteder med på Unescos verdensarvliste. Det er mange verdensarvsteder rundt omkring i på kloden vår og her har vi listet de åtte vakreste.

  Akropolis, Hellas

  Et meget velkjent verdensarv er vakre Akropolis som troner over den greske byen Athen. Akropolis ble bygget på 400-tallet f. Kr, og har en blodig og mystisk historie. Besøk denne spennende ruinbyen og lær deg mer om gresk mytologi og byens alle historiske bygninger, deriblant flotte Parthenon. Akropolis symboliserer begynnelsen av ikke bare gresk kultur, men også hele den vesterlandske kulturen. Med så mange fantastiske severdigheter i Hellas så trenger du en leiebil som kan ta deg til dem alle!

  Valletta, Malta

  Hovedstaden i Malta, Valletta, har blitt styrt av nesten hvert eneste europeisk herredømme, alt fra det romerske til det greske. Valletta er en av de få ubebodde urbane steder som har blitt preservert. De smale veiene i denne havnebyen er magiske og bør ikke gås glipp av. I Valletta finner du over 300 monumenter, og dette gjør byen til et av verdens mest historie-konsentrerte steder.

  Galapagosøyene, Ecuador

  En av de første stedene som ble lagt til verdensarvlisten er de magiske Galapagosøyene der det bor et antall endemiske arter i et urørt og meget vakkert landskap. Øya har holdt seg uforandret i århundre og beliggenheten i det urolige Stillehavet betyr at det er muligheter for å se mange flotte dyr, deriblant Galapagos-sjøløver og Elefantskilpadder.

  Nasjonalparken Göreme og Kappadokia, Tyrkia

  Dalen Kappadokia og det nærliggende området har noe av de mest unike eksemplene på Bysantinsk kunst fra den post-Ikonoklastiske perioden. I Göreme-dalen finnes det fasinerende kirker, klostre og underjordiske byer som tilhørte det Bysantinske riket, og som daterer helt tilbake til 300-tallet!

  Great Barrier Reef, Australia

  Great Barrier Reef er for mange en drømmedestinasjon, og er til og med synlig fra verdensrommet! Revet består av over 2500 rev fordelt på 900 øyer, og kom med på verdensarvlisten i 1981. Siden 1985 har dessverre halvparten av korallene forsvunnet på grunn av klimaforandringer og andre faktorer som har påvirket miljøet.

  Machu Picchu, Peru

  Den mest besøkte plassen i Peru er Machu Picchu, Inkariket fra 1400-tallet som ligger i Andesfjellene. Det som er fasinerende med byen er at den er bygget av store steinblokk og med en utrolig presisjon. Ruinbyens imponerende arkitektur er et mysterium den dag i dag. Ta deg til Macho Picchu via Cusco, enten med tog eller til fots. Når du kommer opp til Machu Picchu kan du nyte av en utrolig utsikt, men vær oppmerksom på høydeforskjellene, og ta det med ro hvis kroppen reagerer.

  Mont Saint-Michel, Frankrike

  Landsbyen Mont Saint-Michel finner man på sandbanker ute i havet ved Normandies kyst. På denne lille øya står det et middelalderkloster fra 1000-tallet som er en av Europas mest uforglemmelige severdigheter. Man har vernet de maritime trekkene til Mont Saint-Michel, og det jobbes kontinuerlig med å bevare øya. Opplev de flotte buktene i Normandie og Bretagne med hest og vogn (en Maringote) eller gå til øya og nyt av de fortryllende omgivelsene til fots.

  Venezia og Venezialagunen, Italia

  Visste du at Italia har flest steder på verdensarvlisten enn noen andre land i hele verden? Venezia og Venezialagunen (Laguna di Venezia) kom med på verdensarvlisten i 1987, og er en av de mest spektakulære severdighetene i landet. Venezias banebrytende arkitektoniske mesterverk fra 400-tallet er fordelt på 118 øyer, og står seg enn i dag. Venezia er som et utendørsmuseum og du kan utforske stedet til fots eller i en gondol.

  Utforsk verden sammen med Auto Europe

  Når du er klar for å utforske verdens alle underverker, ring Auto Europe på +47 219 54 186 og book din leiebil som komfortabelt tar deg dit. Enten du trenger flybilletter, hotellrom eller kanskje en bobil, Auto Europe kan hjelpe deg! Med over 60 år med erfaring som en ledende leiebilsmegler kan vi gi våre kunder noen av de beste prisene og den beste servicen.

  Bloggsøk


  Kategorier