Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  La deg friste av Australia

  Australia byr på vakre landskap, pulserende byer, rikt dyreliv og en spennende kultur og historie. Bare i 2017 ønsket dette vidstrakte landet hele 8,7 millioner turister velkommen. Australia er et kontinent med høy livskvalitet, deilig klima og vakker natur. I denne bloggen vil vi gi deg inspirasjon og informasjon til å kanskej bli en av de millioner av mennesker som gleder seg til å reise til Australia i 2018.Husk at vi gjerne hjelper deg med å arrangere den perfekte bilutleie eller bobilferie.

  Sydney

  Det første du trenker på når du hører navnet Sydney er nok det berømte operahuset mot horisonten. Sydney er moderne storby som aldri skorter på sightseeing og aktiviteter og du vil garantert finne spennende underholdning her for hele familien.

  Sydney Harbour: Gå en tur til fots eller ta en av de mange cruisene og fergene for perfekt utsikt over den berømte bysiluetten. Om du har is i magen kan du også våge deg opp på broen for en storslått utsikt.

  Cape Solander: Cape Solander er det perfekte stedet for hvalsafari. Noen ganger kommer hvalene innen 200 meter fra kysten. En opplevelse du aldri glemmer.

  Sydney Sentrum: Sydney sentrum er perfekt for å rusle rundt og kjenne på byens puls. Designerbutikker, barer, kafeer, loppemarked, spennende restauranter og kunstgallerier. Vi anbefaler deg å besøke under Mardi Gras paraden for en helt spesiell opplevelse.

  Sydney Operahus: Sydneys mest kjente landemerke. Å beøke dette bygget er et must for enhver turist som ankommer byen. Velg en av de mange forestillingene som vises her til enhver tid og la deg fortrylle.

  Bondi Beach: Dette verdenskjente stranden møter behovet vi nordmenn har for sol på kroppen, bading og snorkling. Prøv deg også på surfing eller annen vannsport. Her finner du alt.

  Melbourne

  Melbourne er Australias nest største by og hovestad for alt som har med kunst, sport og kultur å gjøre.

  Takterrasser: Nyt solnedgangen fra toppen av en av Melbournes høyeste bygninger mens du nyter en bedre middag eller din favorittdrink.

  Skjulte gater og smug: Beveg deg bort fra turistmengdene og fikk skjulte bakgater og smug med små butikker og kafeer. Her finner du et hav av spennende mat å prøve i tillegg til gatekunst, pop-up butikker og andre skjulte skatter.

  Yara Elvecruise: Book et elvecruise for å se mer av byen og lære om lokalhistorien. Mens du er det; besøk Birrarung Mar for å lære mer om Aboriginalenes forhold til elven.

  Cricket kamp: Se en cricket kamp på det verdensberoømte MCG (Melbourne Cricket Ground) eller se en tennis kamp i Melbourne Park.

  Queen Victoria Market: Byens historiske landemerke, Queen Victoria Market har tilbudt friske matvarer siden 1900-tallet. I dag får du ikke bare frukt og grønnsaker men også nips og suvenirer her.

  Perth

  Velkommen til solrike Perth på Australias østkyst. Her finner du vakre strender, en avslappet atmosfære og nærhet til Australias berømte villmark. Det trengs knapt flere grunner til å besøke Perth, men her er noen flere:

  Rottnest Island: Kalles «Rotto» på folkemunne. Øyen er en fredelig oase utenfor byen uten tilgang for biler. Du kan nå øya med ferge og tilbringe ev avslappende dag på en av øyas 63 strender. Benytt anledningen til å snorkle ved korallrevene eller utforsk noen av de 20 buktene på øys. Vi anfefaler å utforske øyen med sykkel eller buss.

  Twilight Hawkers Market: Dette er det største og eldste markedet for fast food. Her kan du prøve delikatesser fra hele verden og nyte en fantastisk stemning. Stedet er spesielt populært på fredager for å ta en drink etter jobb, se live musikk og ta en matbit.

  Cartref Park Country Gardens: Ta en dykk ned i de naturlige hagene med sine lavendelenger, og pust inn den friske luften. Hagene har en strorslått flora som vil gi deg et minne for resten av turen.

  Brisbane

  Med sitt fantastiske, solrike klima, og varme sjø er Brisbane den perfekte destinasjon for soltørste, kalde nordmenn. Brisbane er en by med store kontraste; fargerike hager, trendy restaurantscene og et turkis hav med rikt dyreliv. For en avslappende dag – ta turen til vingårdene utenfor byen.

  Lone Pine Koalareservat: Koalareservatet ved Lone Pine er det første og største reservatet av sin sort i verden. Her kan du se dyrene i deres naturlige habitat, mate dem og til og med holde en koalabjørn. I tillegg til koalabjørner har senteret også mange andre australskke arter du kan beundre på nært hold. Du vil ikke angre på å tilbringe en dag av ferien på Lone Pine.

  Padle i kajakk om natten ved Moreton Island: For en annerledes opplevelse – Book en nattlig kajakktur på verdens tredje største øy. Kajakkene har transparent bunn og lyser opphavbunnen så du får se det nattaktive dyrelivet. Guiden din vil også ta deg med for å se vraket av skipet Tangalooma.

  Soloppgang fra Mt. Coot-tha: Selv om det er deilig å sove lenge på derie vil du være glad for at du bestemte deg for å stå opp for å se soloppgangen over Brisbane fra fjellet Cool-tha.

  Cairns

  På nordøst-tippen av det australske kontinentet er Cairns, byen der regnskogen sammen med Great Barrier Reef skaper en atmosfære som tiltrekker seg turister fra hele verden. Opprinnelig en gammel havneby, er Cairns nå en spennende storby med internasjonale impulser. For en avslappende dag i solen foreslår vi lagunen Esplanade Lagoon.

  Great Barrier Reef: Det storslåtte Great Barrier Reef er en del av UNESCO’s verdensarv og som regel hovedgrunnen til at folk flokker til byen. Du kan booke turer for en dag eller mer og til og med tilbringe natten i båt.

  Kuranda Togreise: Reis med den historiske Kuranda Railway og Rainforest cableway. Du vil ha en fantastisk utsikt, se ville dyr og kunne nyte en sightseeingtur i landsbyen Kuranda og en Aboriginal Kulturpark. Absolutt noe du ikke bør gå glipp av.

  Bloggsøk


  Kategorier