Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  Våre nyttigste billeietips - En fullstendig guide for å leie bil

  La oss være ærlige: billeie kan være en overveldende opplevelse, selv for de tøffeste av oss. Det kan være en endeløs strøm av informasjon å ta inn over seg før du en gang har begynt å tenke på hvilket kjøretøy du skal velge. Vi i Auto Europe er klar over at det kan virke litt skremmende å finne frem til den perfekte billeien, og har derfor satt sammen en utfyllende guide med våre beste billeietips. Ikke bare inkluderer den hendige tips for hva du bør tenke på før du bestiller, men også tips for avhenting, selve leieperioden og etter du har levert bilen tilbake

  For klarhets skyld har vi delt guiden inn i følgende seksjoner:

  Før du bestiller – Hva koster det å leie bil?

  Bookingprosessen kan starte uker eller til og med måneder før du besøker vår nettside. Noe som er viktig å ta i betraktning er leiekostnaden, og tredjepartsider som vår tilbyr et enormt sammenligningsgrunnlag for ulike leiebilpriser, med full gjennomsiktighet. Vi tilbyr de beste tilbudene og det største utvalget av kjøretøy som finnes tilgjengelig.

  Når du leier bil med Auto Europe, får du ikke bare fordelen av selskapets mange tiår med erfaring, men også omdømmet til våre mange ypperlige partnere. Vi har jobbet hardt for å dyrke langvarige og solide partnerskap med alle verdens ledende leiebilfirmaer, selskaper du kan stole på, som Budget, Thrifty, Dollar, Avis, Hertz, Alamo, Enterprise, Sixt og Europcar.

  Hvordan kan jeg booke med Auto Europe?

  Bookingprosessen kunne ikke vært enklere. Alt du må gjøre er å gå på Auto Europes hjemmeside, velge avhentings- og tilbakeleveringssted, samt leiedatoer. Etter få sekund får du en liste over priser fra de ulike bilutleierne som holder til på din valgte lokasjon. Dermed kan du sammenligne alle prisene før du bekrefter bookingen, og du har alltid muligheten til å kansellere reservasjonen frem til 48 timer før avtalt avhenting!

  Det er et par ting til å ta i betraktning før du bekrefter bookingen. For eksempel, planlegger du å levere bilen et annet sted enn du vil hente den? Det er fullt mulig, bare velg ut dine foretrukne avhentings- og tilbakeleveringssteder i søkemotoren og se hva som kommer opp. Bare husk at bilutleiere vanligvis tar et ekstra gebyr for å levere bilen et annet sted enn du hentet den. For mer informasjon om hvordan du booker, kan du ta en kikk på vårt innlegg om enveisleie.

  Det er også verdt å merke seg hvilke andre ekstrakostnader som kan tilkomme, så som hvis sjåføren er under 25 år eller hvis du ønsker en GPS for å få deg fra A til B. Det er også viktig å huske på prisen på drivstoff, toll og parkering når du kjører rundt. Inkluderer bilen ubegrensede kilometer eller er det grense for hvor langt du kan kjøre før ekstra kostnader påløper? Hvis det er en grense må du regne ut den totale distansen du skal kjøre for å unngå å måtte bla opp.

  Planlegger du å krysse landegrenser med leiebilen din?

  Dette er en annen del av bookingprosessen som må vurderes nøye før du bekrefter reservasjonen din. Du må vite hvilke regler som gjelder i de respektive landene du skal kjøre i, ettersom bookingens vilkår og betingelser avhenger av utleier og land, og begrensninger kan forekomme. For eksempel kan visse kjøretøy ikke kjøres ut av landet, eller du må kanskje tegne en ekstra forsikring.

  Informasjon om reiserestriksjoner til andre land eller informasjon om ekstragebyrer kan du alltids finne på våre nettsider når du booker bilen, men hvis du vil være helt sikker kan du ringe våre leiebilspesialister på +49 89 120 89 270, som kan oppklare hva som gjelder for din reise. Senere, når du henter ut bilen, dobbelsjekk at utleieren er informert om reiseplanene dine og be de gjenfortelle hvilke vilkår som gjelder. Du kan også lese vårt blogginnlegg om ekstrakostnader og lokale avgifter.

  Hvilke forsikringer trenger leiebilen min?

  Hvilke forsikringer trenger leiebilen min?Når du booker med Auto Europe er du alltid dekket med de obligatoriske forsikringene i landet du leier i. Du må likevel være klar over at du står ansvarlig for en gitt egenandel i tilfelle bilen kolliderer. Denne egenandelen varierer med utleieren, lokasjonen, bilkategori osv. Et depositum blir blokkert fra kredittkortet ditt og blir frigjort i sin helhet etter leiebilen har blitt returnert i samme stand som da du hentet den.

  I tillegg til grunndekningen og vanlig CDW (kollisjonsskadeforsikring), tilbyr vi et utvalg av omfattende dekningsalternativer for å minimere kostnader dersom noe uventet skulle skje. Hvis du vil finne ut mer om disse alternativene eller du vil ha en fullstendig guide om bilutleiedekning kan du klikke her.

  Hent ut bilen – Den perfekte avhenting

  Når alle planene er klare, begynner reiser for fullt først i det du ankommer destinasjonen. Når du har kommet frem til utleiekontoret er det eneste du virkelig ønsker å få bilnøklene og kjøre av gårde så snart som mulig. Det er uansett noen viktige ting du må gjøre først for å unngå problemer senere, og gjøre turen så smertefri som mulig.

  AvhentingsprosedyreDet første, og kanskje viktigste du må gjøre er å sjekke kjøretøyet grundig for eksisterende skader. Dersom du finner bulker eller riper som ikke er registrert på skadeskjemaet, må du definitivt sørge for at de blir skrevet opp, selv om de knapt er synlige. Sjekk nøye alle bilens overflater, vinduer og dekk sammen med utleieren og ta bilder av hele bilen, sånn at du har bevis dersom det senere skulle oppstå en tvist.

  I samsvar med leiekontrakten din må du også sjekke om tanken er full, ettersom i de fleste tilfeller vil du hente bilen med full tank og levere den tilbake med full tank. Før du skrur på tenningen er det også en god idé å sjekke dekktrykket og dobbelsjekke at bilbeltene fungerer ordentlig, og at andre funksjoner som USB-porter, radio, klimaanlegg og GPS osv. virker.

  Når det kommer til det praktiske med å kjøre bilen har vi her noen spørsmål du kan stille utleieren før du forlater kontoret:

  • Hvordan skrur jeg på tenningen? (Moderne biler kan ha ulike systemer, så det kan være lurt å sjekke!)
  • Hvordan åpner jeg bensinlokket?
  • Hvilken type drivstoff bruker bilen?
  • Hvordan skrur jeg på lyset når det blir mørkt?
  • Hvordan skrur jeg på vindusviskeren (fremme og bak) i tilfelle det regner?
  • Har bilen reservehjul, og hvor er det i så fall?
  • Hvor er klimaanleggsknappen? (Det sier seg ikke alltid selv, ettersom alle kjøretøy er ulike)
  • Er det en bensinstasjon i nærheten for når jeg skal returnere bilen?
  • Nøyaktig hvor skal jeg parkere bilen når jeg returnerer den?
  • Hva er det beste telefonnummeret jeg kan ringe dersom noe uventet skjer? Holder det åpent hele døgnet?

  I leieperioden – På veien

  Og nå til det du har ventet på - selve reisen! Når folk besøker Auto Europe sin nettside og går gjennom bookingprosessen drømmer de seg ofte vekk til den åpne veien, med naturen og omgivelsene de vil oppleve på reisen. Uansett om det er en makelig biltur på Route 66 eller en spennende road trip langs Australias Great Ocean Road er sjansen der for at det vil være forbløffende utsiktspunkt som vil gjøre deg helt målløs.

  Hva skjer hvis...?

  Men hva skjer hvis noe uventet hender på veien? Hva skal du gjøre hvis motoren plutselig stopper opp, eller du ved et uhell låser deg ute av bilen? Begge disse senarioene er vanligere enn du kanskje tror, og det kan skje den beste.

  Den vanligste løsningen er å ringe etter veiassistanse, så husk å sjekke at dette er inkludert i prisen når du henter ut bilen, og at du alltid har telefonnummeret tilgjengelig når du er ute og kjører. Du kan ta en kikk på vårt tidligere blogginnlegg om hva du skal gjøre hvis du har en ulykke eller motorstopp med leiebilen.

  Hvor parkerer jeg leiebilen?

  Og hva med parkering? Har du tenkt på hvor du skal parkere leiebilen når du kjører i en travel storby som London, Roma eller New York? Parkering kan være knotete, spesielt i en ny og ukjent by. Vi anbefaler å planlegge reiseruten god tid i forveien og undersøke online så mye som mulig før du drar ut på ferden. Selv om det koster litt mer penger er det alltid lurt å bruke trygge parkeringsplasser i store byer, siden leiebiler er et yndig mål for biltyver. Og du bør alltid prøve å bruke overnattingssteder med parkeringsfasiliteter, så prioriter det høyt når du bestiller overnatting.

  Den strakeste veien - ikke alltid det beste valget

  Reise med GPSHar noen fortalt deg at den raskeste veien ikke alltid er den beste? GPSen er fantastisk moderne innretning, men de foreslår ikke alltid de vakreste og mest fornøyelige reiserutene. Sjekk om det er noen turistattraksjoner du ikke kan gå glipp av i nærheten, og ikke vær redd for å ignorere GPSen og kjøre utenfor allfarvei hvis det er noe verdt å se langs veien, som en gammel megalitt eller et 1 000 år gammelt slott oppe i fjellene. Kort sagt er det verdt å ettergå informasjonen GPSen gir deg, siden det kan være mer givende å kjøre en time eller to lenger på en spennende vei, enn å ta en lang, anonym motorvei med estetiske utfordringer.

  Retur av leiebilen – En god avslutning

  Etter noen spennende dager, eller kanskje til og med uker på veien er det på tide å avlevere bilen, og reise hjem igjen. Men atter en gang er det ting du bør tenke på før du gir nøklene tilbake til utleieren.

  Returner bilen til riktig tid

  Det høres kanskje selvsagt ut, men du må sørge for å returnere bilen til avtalt tid, ellers kan det oppstå et problem for bilutleieselskapet, og du må kanskje betale et ekstra gebyr. Et begrenset antall utleiere har en droppboks for nøkler, altså med muligheten til å returnere bilen utenfor åpningstid. Hvis dette er tilgjengelig, må du avtale bruk av denne når du henter ut bilen. Bare parker der du har avtalt med utleieren på forhånd, og legg nøklene i droppboksen. For å finne ut mer kan du lese vårt blogginnlegg med droppboksinformasjon.

  Må jeg returnere bilen med full tank?

  Drivstoffpolicy - Returner bilen din med full tankDrivstoff er et annet viktig moment når man avleverer bilen, spesielt dersom du hentet den med full tank. Den vanligste måten å leie med Auto Europe er full-til-full, med andre ord: var tanken full da du hentet bilen, skal den også være det når du leverer den tilbake. Det lønner seg alltid å sjekke om det er en bensinstasjon i nærheten av leiekontoret, uansett om det er på flyplassen eller i sentrum. Du bør også sjekke om det er lokale helligdager, ettersom bensinstasjonene kan være stengt disse dagene, spesielt i rurale strøk. Men dersom du av en eller annen grunn ikke kan fylle tanken, så er det verste som kan hende at du må betale en litt høyere pris hvis utleieren må fylle tanken for deg, men det er selvsagt alltid bedre (og billigere) å gjøre det selv.

  Når vi først er inne på temaet, så hender det til tider at tankmåleren ikke indikerer at tanken er full, selv om du vet den er det. I dette tilfellet kan det være en god idé å ta vare på kvitteringen fra den lokale bensinstasjon (inkludert bilens registreringsnummer hvis mulig) slik at du har bevis på at du faktisk fylte tanken.

  Er alt i orden med leiebilen?

  Til slutt, når du gir nøklene tilbake, sørg for at du får en kvittering som bekrefter at det ikke er noen nye skader på kjøretøyet og at drivstoffmåleren indikerer full tank. Hvis du stusser over noe er det alltid lurt å dobbelsjekke med utleieren før du forlater området.

  Kundesørvis etter leien – Hvordan kan du kontakte oss?

  Hvis du har opplevd problemer med billeien din eller har spørsmål angående en tidligere leie, kan du ta kontakt med vårt kundesørvisteam med det følgende skjemaet. Du må ta kontakt innen 90 dager etter avleveringsdatoen, ellers kan de ikke hjelpe deg noe mer.

  Vi håper at vår guide med våre beste billeietips har vært nyttig for din neste tur, og at du nå syns bookingprosessen er litt mindre overveldende. Skulle du ha flere spørsmål eller bekymringer anbefaler vi å ta en kikk på våre reisetips eller Ofte stilte spørsmål og svar. Du kan dessuten nå våre leiespesialister syv dager i uken. Det er bare til å ringe eller sende oss en epost.

  Kjør forsiktig og ha en god tur!

  Bloggsøk


  Kategorier