Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I CORK

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Cork til beste priser

  Start din Irland-tur med å hente din leiebil i Cork! Dette er landets nest største by og har vokst i størrelse helt siden den fikk bystatus i 1185. Cork er et bra utgangspunkt da det herfra går motorveier til byer som Limerick, Waterford og Dublin. La Auto Europe hjelpe deg med å ta deg rundt i Irland. Sjekk ut våre tilbud i dag, vi har supre priser på biler i alt fra økonomi-klassen til flotte luksusbiler. Du kan være sikker på at du finner bilen du leter etter hos oss!

  Trafikk og parkering

  Booker du hos oss så kan du spare penger på bilutleie i Cork. Elven Lee deler denne flotte byen i to, og det er over tretti broer som går over kanalene North Channel og South Channel. Enveiskjørte gater kan gjøre kjøringen i byen noe forvirrende, og da kan en GPS eller et kart være til god hjelp. Vær oppmerksom på at noen veier i sentrum og i byens forsteder kan være trange og bratte. Veinettverket rundt Cork har blitt forbedret de seneste årene og dette har gjort bilen til den beste måten til å ta seg rundt området på. Blant annet så har motorveiene M7 og M8, som tar deg til Dublin, to filer i begge retningene. Turen til landets hovedstad tar litt under tre timer. Hvis du skal til Limerick så tar du N20, en tur på en og en halv time. Vår kjøreguide for Irland finner du her. Cork har både parkeringshus, Park & Ride-parkeringer og muligheter for å parkere på gaten. Byen har også parkeringsområder for bobiler.

  Geografisk informasjon

  Byen Cork ligger i provinsen Munster i sørvest-Irland. Det irske ordet Corcaigh betyr myr, og blitt anglifisert til ordet Cork. Som navnet avslører så ligger byen på myrmark. Været i byen er mildt med temperaturer som sjeldent er under null og over 25 grader. Nedbør er vanlig, byen har 152 regndager per år.

  Flyplass

  Cork flyplass er en av de større knutepunktene for flytrafikk på Irland. Flyselskaper inkluderer Aer Lingus og Ryanair. Flyplassen ligger 8 km fra sentrum, og du kommer deg dit via veien N27.

  Cork Flyplass
  Adresse: Kinsale Road, Cork, Irland
  Telefon: +353 21 431 3131
  Hjemmeside: www.corkairport.com

  Offentlig Transport

  Cork har et velutviklet nettverk av kollektivtransport som tar deg rundt byen hvis det er en dag der du har lyst til å la din leiebil stå.

  Bus Éireann er det nasjonale busselskapet, og tar deg rundt Cork. Bussnumrene går fra 201 til 219. For å komme til byens forsteder så kan du ta bussene som går fra bussterminalen på Parnell Place. Her kan du også ta shuttlebuss til Cork flyplass og langdistansebusser til andre irske byer som for eksempel Dublin og Limerick.

  Cork sin sentralstasjon er Kent Station, og ligger 800 meter fra sentrum. Det går langdistansetog til Dublin hver halvtime. Det går også tog til blant annet Ennis og Galway. Fergen Cross River Ferry går fra Rushbrooke til Passage West. Langdistanseferger til Storbritannia og Frankrike går også fra byens havn. Husk på at det kan forekomme restriksjoner når det kommer til å ta med leiebil på en ferge. Du finner mer om dette i Vilkår & Betingelser. Du kan også ringe oss på vårt gratisnummer +49 89 120 89 270 for mer informasjon om dette.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon Cork