Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  SKOTTLANDS HIGHLANDS ROAD TRIP

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Skottland Highlands: Fra Inverness til Durness

  For mange er Skottlands Highlands en av verdens vakreste og mest magiske steder. Regionens turbulente og spennende historie går langt tilbake.

  Skottlands Highlands er ikke bare st sted som forteller landets historie, de er også hjem til noen av de vakreste landskapene i Skottland. Her vil vi hjelpe deg med å planlegge din Skottland Highlands road trip gjennom et tøft og vakkert landskap. De blodige krigene på Skotsk grunn i 1745 gjorde at regionen på den tiden var sparsomt bebodd. Ben Nevis, som er Storbritannias høyeste fjell rager over heiene som konstant skifter farge fra grønt til gult, brunt og rødt. Mens du reiser langs denne ruten vil du til enhver tid ha en fantastisk utsikt hele veien fra Inverness til Durness; ruten er sagt å være Skottlands beste road trip.

  Ruten fra Inverness, hovestaden i de skotske highlands, til Durness på nordspissen av Skottland er 166 km lang hvis du reiser via A9. Her er vår plan for din road trip i Skottland. Gjør mest mulig ut av reisen ved å booke leiebil i Storbritannia med Auto Europe og reis på egen timeplan med leiebil i Skottland!

  Route Avstand Reisetid
  Inverness til North Kessock 7 km 6 minutter
  North Kessock til Ardgay 54 km 48 minutter
  Ardgay til Durness 108 km 1 time 53 minutter
  Total: 169 km 2 timer 47 minutter

  Dag 1: Inverness

  Road Trip Inverness Road Trip Inverness

  Siden turen starter md en road trip til Iverness er det enklest å hente din leiebil på Iverness flyplass. Du vil nå Iverness sentrum med kun 10 minutters kjøring derfra; en fin og avslappet start etter flyreisen. Byen er blant de seks største byene i Skottland. Iverness har en rik og spennende historie og et stort kunst - og kulturtilbud. En av høydepunktene er Iverness slott, det er bygget på en ås og har en flott utsikt over elven Ness; samme elv som renner inn i Loch Ness. mange tror fortsatt at Sjømonsteret Nessie lever under vannflaten i Loch Ness. Hvis du vil besøke Loch Ness har du to muligheter; du kan ta en båttur via Calledonian Canal eller reise med leiebil fra Inverness. Uansett hvordan du velger å reise er du garantert en herlig utsikt over heiene.

  Verdt å oppleve i Inverness

  Inverness har mange spennende attraksjoner. En av dem er Inverness Museum and Art Gallery; ikke langt fra slottet. Inngang i Scotland museums and art galleries er helt gratis, så gå ikke glipp av sjansen til å se det! Besøk også galleriene som viser nye og gamle verker av fordums og nålevende kunstnere. Etterpå kan du følge Church Street og du vil se noen av de eldste bygningene i byen, inkludert Abertarff House, bygget i 1593. Alt dette nås enkelt med en leiebil i Iverness.

  Spisesteder i Inverness

  Ved elvebredden finner du butikker og restauranter der du kan prøve lokale retter. Inverness har mye å tilby besøkende. Flere musikk- og kunstfestivaler finner sted hele året gjennom så sjekk gjerne planen over eventer og se om det foregår noe mens du er i byen. Iverness golfturnering og Highland Games tiltrekker seg oppmerksomhet verden rundt.

  Overnattingstips i Inverness

  Når det gjelder overnatting er det nok å velge i B&B, luksushoteller og tradisjonelle vertshus. Culloden House er et populært turistvalg, hotellet var inkludert i Condé Nast Traveler Gold List fra 2010. The Royal Highland Hotel er det beste hotellet i byens, mens Glen Mhor Hotel tilbyr overnatting til lavere priser i viktoriansk stil.

  Neste stopp: 6 minutter


  Dag 2: North Kessock

  Road Trip North Kessock Road Trip North Kessock

  Vilt dyreliv yrer i Skottlands Highlands. North Kessock, en liten landsby med utsikt over Beauly Forth, er det perfekte stedet å se etter delfiner i vannet. Disse vennlige, vakre og intelligente dyrene svømmer gjennnom Moray Firth for å finne mat. En road trip til North Kessock fra Inverness er en vakker og enkel rute. Ta A9 veien nordover og passer Kessock Bridge. Landsbyen ligger rett ved A9 veien. Å reise med leiebil i North Kessock er enkelt ettersom byen har gratis parkering i sentrum.

  Verdt å oppleve i North Kessock

  Å se etter delfiner i Skottland har blitt en populær ferieaktivitet, og det er mange andre steder du kan nyte synet av Skottlands rike dyreliv. Vår Skottland Highlands road trip gir deg også mulighet for å se etter delfiner ved Chanonry Point. Denne landsbyen ligger på en smal halvøy på Black Island. For å ankomme her fra North Kessock fortsetter du via A9 mot Tore, og ta til høyre mor Fortrose i rundkjøringen. Når du er inne i landsbyen og passerer politistasjonen, ta til høyre mot parkeringsplassen ved fyrtårnet. Utsiktspunktet er bak fyrtårnet på stranden.

  Ta en ekstra kikk på trærne du passerer på din road trip til North Kessock. Du vil kanskje legge merke til tøystykkene som er knyttet rundt trestammer og greiner. Disse markerer Clootie Wells - kilder og brønner med trær rundt dem. Tradisjonen har sine røtter i keltisk tro. Pilgrimsreiser til kildene for å dyppe et tøystykke i vannet, be til kildens ånd og binde tøystykket til et tre har ifølge legenden helende krefter.

  Overnattingstips i North Kessock

  For å bo autentisk og med muligheten til å oppleve den lokale kulturen bør du overnatte på Old Drynie House eller Herdsmans Cottage, begge steder har rustikke og sjarmerende rom i vakre omgivelser.

  Neste stopp: 48 minutter


  Dag 3: West Knockbain & Muckernich Wood

  Road Trip West Knockbain & Muckernich Wood Road Trip West Knockbain & Muckernich Wood

  Kjør inn i villmarken på tredje dag av din Skottland Highlands road trip. Utforsk Skottlands villmark på sitt beste med leiebil til West Knockbain og Muckernick Wood fra Inverness. Denne delen av ruten vil ta deg til de mest fantastiske landskap du noensinne vil reise gjennom. North of West Kessock, mens du følger A9, vil du se West Knockbain Woods til høyre og Muckernish Wood til venstre. Ta den tid til å nyte omgivelsene. Stopp og ta en rusletur i skogen, nyt freden. Når du har kjørt ut av skogen vil du se de fargerike fjellen og glitrende vannet i Cromarty Firth. Kort etter vil du ankomme Cromarty Bridge.

  Hvis du føler deg eventyrlysten kan du ta til høyre etter broen for å ta en fjelltur til innsjøene i fjellene, Loch Garve og Loch Luichart. Du vil nok være sulten etter turen så dra tilbake til A9 og stopp ved Storehouse of Foulis for å prøve deilige matretter laget av kortreiste, lokale ingredienser. Stedet har enn vennig atmosfære og mulighet for gratis WiFi så du kan sjekke medinger og laste opp bilder fra turen. Dersom været tillater det kan du spise ute på kysten av Cromarty Firth. Om du vil spise inne i restauranten, kikk innom butikken og kjøp med deg spesialiteter og suvenirer hjem fra din road trip til West Knockbain og Muckernick Wood.

  Nå som du har noe i magen er det på tide å komme seg ut på veien igjen. Følg A9 til du veien sammenføyes med veien B9176, som tar deg gjennom Skottlands dyrkede mark og skoger. Du vil passere de mest fjerntliggende regionene på turen, kjøre opp og ned åser og ha utsikt over det vakreste landskapet i Skottland.

  Når du kommer A836, ta til venstre. Du vil ha Dornoch Firth på høyre side og landsbyen Ardchronie på venstre. Hvis du følger veien vil du kjøre inn i den lille landsbyen Ardgay. Her kan du slappe av, spise og gjøre litt sightseeing. Ta en spasertur ned til historiske Croick Church og besøk Alladale Wilderness Reserve; dersom du booker på forhånd kan du tilbringe en natt i de skotske heiene.

  Neste stopp: 1 time 53 minutter


  Dag 4: Durness

  Road Trip Durness Road Trip Durness

  Å våkne i hjertet av de Skotske Highlands er den perfekte begynnelsen på siste ledd i reisen. Sett deg i bilen og fortsett eventyret. Kjør tilbake til A836 og passer Kyle of Sutherland over broen Bonar Brdge. Bonar Bridge Artgay Golf Club er en klubb alle golfspillere bør besøke. Når du har spilt et par hull her fortsetter du reisen; denne gangen til de mer steinete delene av Highland-området. Mens du kjører nordover vil vakre Loch Shin komme til syne på din venstre side og Shin Forest på høyre. Denne delen av din Skottland Highlands road trip går gjennom åser, innsjøer og skoger. Ha kameraet klart; du vil se mange vakre motiver på veien. Når du passerer Allt Caenn Locha, en annen innsjø på ruten vil du sakte men sikkert komme inn blandt fjellene.

  Følg A838 nordover på en road trip til Durness. Veien går gjennom store, ubebodde området med fredelig natur. Når du kjører til leiebil til Durness ved Atlanterhavet vil du befinne deg i en sparsomt befolket landsby med uendelig mye skjønnhet. Det er her John Lennon ble inspirert til å skrive "In My Life". En av de lokale attraksjonene er en hage dedikert til artisten.

  Verdt å oppleve i Durness

  Et sted du må se i Durness er Smoo Cave, der ferskvann og sjøvann møtes og skaper en møteplass for marint dyreliv og fugler. Denne nordtippen av Skottland er også hjem til noen av de høyeste klippene på det britiske fastlandet. Clo Mor Cliff vil gi deg en spektakulær utsikt. Durness Beach, Sango Bay, og Balnakiel Beach bør også være på listen.

  Et annet populært sted Balnakeil Old Church der banditten Donuill Mac Morraichaidh er begravet. Hvis du er interessert i historie og arkeologi bør du besøke utgravinggstedene ved Loch Croispol og Loch Borrallie. I tillegg kan golfentusiaster prøve ferdighetene sine på Durness Golf Club der golfere fra hele verden kommer for å spille i det steinete og krevende terrenget.

  Overnattingstips i Durness

  Siden turen med leiebil fra Durness til Inverness tar omtrent tre timer og landsbyen ikke har egen flyplass er det godt å ta en hvil her over natten. På veien tilbake vil du kunne kaste blikket over Highlands en siste gang. Hvis du fortsatt ikke har fått nok av Skottland kan du kjøre videre til Edinburgh eller Glasgow, begge byene ligger kun noen timers kjøretur fra Iverness.


  Skottland - Highlands Road Trip: Den perfekte plan for den perfekte reise

  Nå som du har noen ideer til en rundreise i Skottlands highlands og hva du kan se og gjøre på turen kan du begynne å planlegge og glede deg til reisen. Uansett om du skal bo på hotell, hostel, vertshus, airbnb eller et tradisjonelt B&B anbefaler vi deg å booke oppholdet på forhånd. Å bo over natten i de skotske Highlands gjør at du får maks utbytte av turen og roen til virkelig å nyte omgivelsene.

  Det er også lurt å booke din leiebil i Storbritannia fra Auto Europe i god tid. Hvis du booket i forkant har du bedre priser i tillegg til et større utvalg av leiebiler. God tur!


  Nyttig reiseinformasjon om Storbritannia

  Road Trip Tips
  Road Trip Tips - Storbritannia
  Leiebil enveisreise
  Leiebil enveisreise

  Utforsk andre road trip ruter i Storbritannia

  Filmsett Tour Golfbane tour Norfolk-kysten
  Skottland Road Trip Yorkshire Moors