Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  SKOTSKE ATTRAKSJONER

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Skotske attraksjoner: Fra Glasgow til Inverness

  Skottland er hjem til noen av de mest pustberøvende landskapene i verden såvel som en facinerende og spennde kulytur og historie. Ta en road trip og la deg fortrylle av uforglemmelige opplevelser.

  En reise gjennom Skottland er som å la deg synke ned i et eventyrland. Landet er rikt på natur og dramatiske landskap samtidig som veiene har svært lite trafikk. Skottland er som skapt for en road trip. Noen turistattraksjoner finner du langs riksveiene A9, A82, A827, og A93. La vår road trip guide friste, book din leiebil i Glasgow og start din reise i magiske Skottland.

  Steinete klipper, frodige daler og tåkelagte innsjøer - Skottland er idyllisk og perfekt for en road trip. Hold kameraet klart for å dokumentere turen , du vil ønske å kune se tilbake!

  Route Avstand Reisetid
  Glasgow til Inverness 273 km 3 timer 11 minutter
  Inverness, Loch Ness til Glasgow 313 km 3 timer 52 minutter
  Perth til Aberdeen 139 km 1 time 44 minutter
  Ballinluig til Mid Lix 58.2 km 1 time 3 minutter
  Total: 783.2 km 9 timer 50 minutter

  Fra Glasgow til Perth & Inverness

  Road Trip Glasgow Road Trip Glasgow

  A9 er den lengste veien i Skottland. Den strekker seg hele veien fra Thurso helt nord i landet til Falkird midt i Skottland. Grunnet utbygginger av A90 og M9 (motorvei) er trafikken på A9 nå lettere en før. Perfekte forhold for din road trip i Skottland.

  Verdt å oppleve i og omkring Glasgow

  Vi begynner din road trip i Glasgow. Sammenliknet med landets hovedstad, Edinburgh, er Glasgow vesentlig mer livlig og Skottlands største by. Glasgow har en stor og variert kulturscene. Byen har også det fjerde eldste universitetet i den engelskspråklige verden; University of Glasgow ble etablert i 1451. Den imponerende hovedbygningen er et landemerke i byen og du bør ikke gå glipp av et besøk på campus, Kelvingrove Park, og Kelvingrove Art Gallery, som ligger ved foten av bakken nær universitetets hovedbygning.

  Innngang er gratis til alle landets gallerier og museer, så dra nytte av det og besøk Gallery of Modern Art (GoMA) i byens sentrum og nyt de moderne utstillingene. Museet er berømt for statuen som står ved inngangen - En statue av Hertugen av Wellington på hesteryggen med en trafikk-kjegle på hodet. Statuen stod urørt og i fred i over 140 år, men en dag på 1980 tallet fikk hertugen nytt tilbehør. Mange tror at en student som hadde drukket seg til mot står bak revestreken. Kommunen har gjort mange forsøk på å fjerne trafikk-kjeglen men det tar ikke mange dager før en ny dukker opp når de fjernes. I 2013 ble det foreslått at statuens platå skulle heves for å hindre fremtidige trafikk-kjegler, men forslaget møtte voldsom motstand fra innbyggerne i byen og de siste 5 årene har trafikk-kjeglen blitt værende med kommunens velsignelse.

  Byen er som en utendørs-utstiling av arkitekten C.R. Mackintosh, en Glasgow-født kunstner og arkitekt som gikk på Glasgow School of Art. Han har designet mange av bygningene i byen. Nyt synet av verkene hans mens du går nedover gaten: The Willow Tearooms i Sauchiehall Street, Skottand Street School Museum, The Lighthouse i Mitchell Street. Hvis du er glad i design bør du absolutt besøke Mackintosh House i Hunterian Museum and Art Gallery i Glasgow. Et annet galleri vel verdt et besøk er Burrell Collection i Pollok Country Park sør i byen. Vi anbefaler også et besøk til Glasgow Cathedral, et flott eksempel på Skotsk gotisk arkitektur. Gothic architecture. Necropolis, i bakken bak kategdralen gir et innblikk i Glasgows "city of the dead".

  Loch Lomond, nord i Glasgow er et populært sted for avslapning og fritid, perfekt for en dagstur til vannet for å bade, rett ved de skotske Highlands.

  Overnattingstips i Glasgow

  Hvis du vil tilbringe en kveld eller to i Glasgow er det mange gode bostedsalternagtiver, enten du er på jakt etter hotell, hostel, vertshus eller B&B. Om du vil bo nært flyplassen er Campanile Glasgow Airport et godt valg til en rimelig pris. Det er enkelt å komme seg inn til byen med leiebil i Glasgow. Ramada Glasgow Airport er et mer luksuriøst alternativ og hvis du vil bo i bykjernen prøv Indigo Glasgow Hotel.

  Verdt å oppleve i Inverness

  Etter at du har søkt frem og funnet byens attraksjoner kan du fortsette din road trip til Inverness. Ta M80 og kjør av til M9 når de to veiene møtes. Turen vil ta rundt 3 timer uten stopp og pauser. Om du vil stoppe på veien anbefaler vi Cumbernauld, en landsby med et stort rovfuglsenter, World of Wings Birds of Prey Centre. Når du kommer tilbake på A9, vil du raskt ankomme i Denny, med Herbertshire Castle Park, også et fint sted å stoppe.

  På ca 20 minutter kommer du deretter til Stirling, Skotske tidligere hovestad. Her kan du beundre Stirling Castle som troner over byen. Slottet, som ble bygget tidlig i det 12 århundre pleide å være stedet der landets konger og dronninger ble kronet. Inkludert Mary, Queen of Scots. Slottet såvel som Wallace Monument, et tårn på Abbey Craig hill, er viktige landemerker i skotsk historie og kultur. Å klarte opp i tårnet er innsatsen verdt Monumentet er dedikert til en skotsk helt fra det 13 århunde, William Wallace. I Hall of Heroesvil du kunnne se Wallace sitt sverd. Det er 1,67 langt og veier nesten 3 kg.

  Overnattingstips i Perth

  Når du ankommer i Perth, omtrent en time fra Stirling, sjekk inn på et hotell før du reiser videre med din leiebil til Inverness neste dag. Vi foreslår Ballathie House ogh Murrayshall House Hotel & Golf Courses. Du bør besøke de følgende attraksjoner i Perth: Scone Palace, The Black Watch Castle & Museum, Huntington Tower, og Elcho Castle. Hvis du har nok tid, besøk Perth Museum and Art Gallery, og dra til Green Room om kvelden for nor godt å drikke, live musikk og flott atmosfære.

  Neste dag på din Skottland road trip tar deg gjennom hjertet av Highlands via A9 til Inverness. Kjøreturen tar ca 2.5 timer. Men, ettersonm du vil passere noen av landets vakreste landskap på veien bør du beregne litt ekstra tid. Du vil passere gjennom Cairngorms National Park, et slående lanskap med rikt dyreliv og muligheter for spaser- og sykkelturer.

  Verdt å oppleve i & overnattingstips i Inverness

  Neste dag på din Skottland road trip tar deg gjennom hjertet av Highlands via A9 til Inverness. Kjøreturen tar ca 2.5 timer. Men, ettersonm du vil passere noen av landets vakreste landskap på veien bør du beregne litt ekstra tid. Du vil passere gjennom Cairngorms National Park, et slående lanskap med rikt dyreliv og muligheter for spaser- og sykkelturer.

  Når du ankommer i Inverness,kjent som hovedstaden i Highlands; pass på at du tar deg god tid til å oppdage det byen har å tilby. Lær om regionens historie, besøk Inverness Castle og nyt den vakre utsikten over elven Ness og Inverness Museum and Art Gallery som ligger ved foten av slottshaugen. Hvil deg på Cobbs Tea House, og tilbring dagen ved å gå langs bygatene. Vi anbefaler deg å bo på Glen Mhor Hotel et viktoriansk hus eller Royal Highland Hotel, det beste hotellet i byen.


  Fra Loch Ness til Glasgow

  Road Trip Loch Ness Road Trip Loch Ness

  Denne turen kan godt kombineres med reisen til Iverness som vist over. Du kan enten kjøre fra Iverness lands Loch Ness til Glasgow eller reise rundt Loch Ness. Uanseyy et A83 hovedveien, den leder deg gjennom et slående landskap så ta debn tiden du trenger og gjør det meste ut av din road trip til Loch Ness.

  Verdt å oppleve i Loch Ness

  Skotske Attraksjoner road trip tar deg til Skotske mest ikoniske steder. Et av dem er uten tvil Loch Ness ("loch" er det skotske ordet for "innsjø"). Hvis du reiser fra Iverness, ta A82 sørover; det tar en time å kjøre til vannet. Loch Ness er blitt berømt for sin mystiske beboer sjøuhyret Nessie. Kanskje du ser henne? Husk å ha kameraet klart. Å lete etter Nessie er det mange som gjør, men det er ikke den eneste attraksjonen du finner her. Fortsett på A2 sørover langsLoch Ness og du vil ankomme Uquhart Castle fra det 13 århundre. I dag kan besøkende beundre ruinene. Nærheten til vannet gjør slottet nesten trolsk og eventyraktig. Loch Ness har trukket tusenvis av berømte mennesker. Aleister Crowley og Jimmy Paage fra Led Zeppelin pleide å bo i Boleskine House på sør-øst siden av vannet.

  Fortsett å kjøre til Fort Augustus, der Loch Ness ender og følg veien til Fort William. Veien går forbi pittureske innsjøer, Loch Lochy og Loch Linnhe. Lenger sør vil du passere det høyeste fjellet i Storbritannia, Ben Nevis. Litt lenger borte ankommer du Glen Coe, en landsby omgitt av fjell. Om du er glad i fjellturer bør du stoppe her! Hvil deg på Rod and Reel Pub i den lille byen Crianlarich, før du setter deg i leiebilen og kjører tilbake til Glasgow.


  Fra Perth til Aberdeen

  Road Trip Perth Road Trip Perth

  Verdt å oppleve i og omkring Aberdeen

  A93 er en annen pitturesk rute og er deh høyeste veien i Storbritannia. Avhengig av hvot du starter kan Perth nås på en time og 15 minutter fra Glasgow og nesten samme tid fra Edinburgh. Ruten fra Perth til Aberdeen tar omtrent to timer. Første høydepunkt på din road trip til Aberdeen er Scone Palace. Scone Palace ier et av de beste stedene å oppleve Skottands historie.

  Når du forlater Perth kan du ta to ruter til Aberdeen. Enten via A93 mot Forfar, og deretter A90, eller kjøre østkysten til Dundee. Om du velger alternativ to, kjør til Perth flyplass og videre mot Rait. Veien vil møte A90 og ta deg til Dundee. Ruten er litt lenger, men du vil kunne se den historiske byen.

  Forfar er 25 minutter unna Dundee. Når du når Forfar vil du ha en times kjøretur foran deg med leiebil til Aberdeen gjennom landsbygden. Om du er blitt sulten stopp på Rosie's Bakehouse i Brechin for et varmt måltid. Edzell Castle og Brechin Cathedral er verdt et besøk mens du er i byen.

  Ruten videre fører deg gjennom gårdsområder og deretter til Stonehaven, der du finner en av de mest spektakulære syenene i Skottand, Dunnotar Castle. Det ligger på en halvøy med utsikt over Nordsjøen.. Herfra tar det bare en halvtime å kjøre til Aberdeen via A90 langs Skotske østkyst.

  Verdt å oppleve i Aberdeen

  Byen er kjent som ganittbyen grunnet de mange granittbygningene. Nord-Vest i byen finner du Old Aberdeen, et gammelt brosteinslagt distrikt ved University of Aberdeen's King's College, grunnlagt 1495. Gå langs gatene i Old Aberdeen og besøk St. Machar's Cathedral fra 1530 og universitetets King's Museum. Union Street midt i byen er fylt med historiske bygninger som Marischall Collage og Town Hall. Besøk også Aberdeen Art Gallery og Aberdeen Maritime Museum, begge har gratis inngang.

  Overnattingstips i Aberdeen

  Om du vil overnatte i Aberdeen, kan du velge blandt hoteller, B&B og vertshus for enhver smak og lommebok. Budsjettalternativet er Ibis Hotel eller Premier Inn. Luksuriøse rom finner du på The Marcliffe Hotel and Spa utenfor byen.


  Ballinluig og Mid Lix Bonus Dagstur

  Road Trip Ballinluig Road Trip Ballinluig

  Din road trip til Mid Lix tar den en time fra Ballinluig, en landsby ved River Tummel, 37 km fra Perth. Ruten er 57 km lang og tar deg ca en time via A827. DNøl ikke med å ta denne korte turen hvis du har tid. Veien leder gjennom vakkert landskap ved elven Tay og Tay Forest Park. Du vil passere de vesle byen Aberfeldy, Bolfracks Estate and Gardens, Kenmore, og ankomme ved Loch Tay.


  Planlegg din reise i Skottand

  Nå som du er inspirert til en road trip i Skottand kan du begynne å forberede turen. Siden din road trip i Skottland inkluderer både store og små byer anbefaler vi at du booker hotell i god tid.

  Når du skal planlegge din bilutleie i Skottand fra Auto Europe er det også lurt å være føre var og sikre seg riktig leiebil og god pris ved å være ute i god tid! Vi hjelper gjerne uansett om du vil ha leiebil, bilutleie eller luksusbil!


  Nyttig reiseinformasjon om Storbritannia

  Road Trip Tips
  Road Trip Tips - Storbritannia
  Leiebil enveisreise
  Leiebil enveisreise

  Utforsk andre road trip ruter i Storbritannia

  Filmsett Tour Golfbane tour Norfolk-kysten
  Skottland Highlands Yorkshire Moors