Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  FILMSETT TOUR

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Filmsett Tour: Game of Thrones, Downton Abbey, Harry Potter

  Storbritannia er hjem til noen av de mest inspirerende og storslåtte stedene i verden, og har i årevis inspirert filmskapere og forfattere. På denne road tripen skal vi besøke noen av de vakreste of profilerte stedene i Storbritannia.

  I senere år har TV og film gjort Storbritannia til bakdropp for episke eventyr som Game of Thrones, Downton Abbey og Harry Potter. Selv om dette er tre helt forskjellige verdener har de en ting til felles - et unikt og vakkert landskap, så ekte at det ikke kan være filmtriks.

  Hvert år reiser tusenvis av fans til Storbritannia for å se filmsettene til sine favorittfilmer og serier. Planlegger du et besøk til England? Da bør du definitivt tenke på å legge inn en road trip til settene bak dine favorittserier. Med en leiebil i Storbritannia med Auto Europe reiser du med fleksibilitet og komfort med tid til å drømme deg bort på de mest beundrede filmsett i verden.


  Filmsett i Storbritannia: Filmfans Road Trip

  Denne road trip guiden har flere deler, velg en av serienavnene under for å gå til ønsket del.

  Game of Thrones Downton Abbey Harry Potter

  Game of Thrones Tour i Irland: En 3-Dagers Road Trip

  Den populære HBO-serien Game of Thrones er satt mot vidstrakte og ville landskap med hardt klima. Settingen spiller en essensiell rolle i Game of Thrones kredibilitet og følelse. Det mange ikke vet er at mange av scenene fra Winterfell er filmet i Nord-Irland. Her har vi forberedt en 3-dagers road trip-reise gjennom Nord-Irland slik at du kan følge reisene til Familien Stark.

  Route Avstand Reisetid
  Belfast til Glenarm 50 km 54 minutter
  Glenarm til Ballycastle 47 km 51 minutter
  Ballycastle til Londonderry 76 km 1 time 13 minutter
  Total: 173 km 2 timer 58 minutter


  Game of Thrones Road Trip Dag 1: Belfast til Glenarm

  GOT road trip Nord-Irland GOT road trip Nord-Irland

  Din reise begynner tidlig om morgenen i Belfast, hovedstaden i Nord-Irland. Start dagen din godt uthvilt med en kraftig irsk frokost i en av de høyt anbefalte spisetedene i byen, som for eksempel "The Bakery", "Saphyre" eller "Cinnamon". Deretter starter din knapt 130 kilometer lange reise langs M2. Fortsett til A2, og ta deretter den berømte Causeway Coastal Route på vei til første stoppested.

  Under 8 km fra Larne, nær Ballygally, finner du ditt første Game of Thrones landemerke - Cairn Castle. Dette imponerende landskapet fikk rollen som bakdropp i første episode av serien når Eddard Stark halshugger en desertør fra ordenen the Night's Watch.

  Høydepunktene for sightseeing inkluderer Glenarm Castle og slående vakre Glenarm Forest Park som begge venter på deg i Glenarm. Noen av smykkene brukt i serien ble laget av lokal juveler Steensons; og disse kan beundres her. Blant annet ble King Joffrey son krone håndlaget her, så benytt anledningen til å stoppe og nyte synet av det flotte håndarbeidet.


  Game of Thrones Road Trip Dag 2: Glenarm til Ballycastle

  GOT road trip Nord-Irland GOT road trip Nord-Irland

  På den andre dagen av din road trip tur til filmsettene i Storbritannia kan du forvente en 89 km lang road trip fra Glenarm til Ballycastle. Etter å ha kjørt en kort stund vil du nå Slemish Mountain. Originalt ble stedet berømt fordi St. Patrick gjetet sauene sine der men disse fjellene var også landskapet der Daenerys Targaryen reiser med Dothrakihorden til Vaes Dothrak i ledskap med Khal Drogo og Jorah Mormont. Ditt neste stopp er i den lille kystlandsbyen Cushendun.

  Her kan du besøke hulen der heksen Melisandre fødte "the shadow beings" i andre sesong. Videre kan du fortsette til Murlough Bay langs A2 på omtrent 20 minutter. Seriens virkelige fans vil med en gang kjenne igjen veien: Theon Greyjoy og søsteren hans reiste denne veien til Pyke, familien Greyjoys sete.

  Den lille byen Larrybane er neste stopp på planen din. Gjør deg klar for fantastiske panoramautsikter, kalsteinsklipper og en vakker havutsikt som alle har vært bakdroppp for serien i viktige scener. Den kanskje viktigste scenen som ble filmet her er kanskje turneringen der Brienne vinner over Ser Loras og blir gitt en plass i Renly Baratheons Kingsguard. Her sverget Renly hevn over Eddard Starks død og ble kort etter drept av Melisandes ånd. Kun 15 minutter lenger langs A2 mot vest når du Ballycastle; det perfekte stedet å tilbringe kvelden før du fortsetter din road trip.


  Game of Thrones Road Trip Dag 3: Ballycastle til Londonderry

  GOT road trip Nord-Irland GOT road trip Nord-Irland

  På den tredje dagen av din Game of Thrones Road Trip skal du reise hele 85 km fra Ballycastle til Londonderry. Etter en kort kjøretur kan du stoppe ved Ballintoy Harbour. Ballintoy Harbour er stedet der Theon Greyjoy gikk ombord i skipet til Pyke. Steinene spiller rollen som "Iron Islands" i serien.

  Kun 3,2 km unna er Dunseverick, der Renly hadde sitt første møte med Melisandre.

  Mindre enn 5 km unna ligger den lille byen Bushmills. Det er her Arya Stark, forkledd som gutt, gjemte seg da hun rømte fra hovestaden King's Landing når Joffrey blir konge og beordrer henrettelse av hennes far Eddard Stark. I Downhill, avsluttes din Game of Thrones road trip gjennom Nord-Irland på Downhill Beach. Stranden ved foten av Mussenden Temple var åstedet for den minneverdige scenen der Melisandre brente "the seven" - gudene av Westeros. Ta A2 og nå Londonderry på bare 50 minutter der du kan nyte en velfortjent pause med en kald øl, en kraftig irsk middag og en god natts søvn.


  Downton Abbey Tour England: 3-dagers Road Trip

  Etter at Downton Abbey hadde sin premiere på BBC fikk den umiddelbart strålende kritikker verden over i tillegg til millioner av fans. De vakre landskapene vi ser i serien har også bidratt til dens popularitet. Overraskende men sant: De elegante og herskapelige bakdroppene er ekte. Store deler av serien er filmet i Oxfordshire og Cotswolds. Vår tre-dagers road trip tar deg til de vakreste filmsettene for serien Downton Abbey.

  Route Avstand Reisetid
  Bampton til Shilton 9.3 km 13 minutter
  Swinbrook til Cogges 12.3 km 19 minutter
  Cogges til Witney 2 km 6 minutter
  Total: 23.6 km 38 minutter


  Downton Abbey Road Trip Dag 1: Bampton

  Downton Abbey road trip Downton Abbey road trip

  Bampton bør virke spesielt kjent for dere som er Downton Abbey fans. De fleste landsby-scenene er filmet her, spesielt gatescenene. Besøk Churchgate House, som er Crawley-familiens hjem i serien. Bampton Community Archives and Library huses i en gammel skolebygning. I serien spiller huset rollen som Cottage Hospital.

  St. Mary kirke var kirken St Michael and All Angels i serien. Mange av de lokale pubene har vært med i serien. Etter en dag med sightseeing anbefaler vi et besøk til en av dem for en kald øl. De beste valgene er Grantham Arms or The Dog & Duck.


  Downton Abbey Road Trip Dag 2: Shilton & Swinbrook

  Downton Abbey road trip Downton Abbey road trip

  På dag to av din Downton Abbey-inspirerte Storbritanniatur forlater du Bampton og kjører omtrent 1,5 km via B4020 til Shilton. Shilton ligger i nærheten av den pittureske Roman road, regionalt kjent som Akeman Street. Selv om veien ikke er vist i Downton Abbey er den vel verdt et besøk. Besøk den gamle smien, et sightseeing-høydepunkt i Shilton, kjent som Red Lion i serien (Stedet der John Bates pleide å arbeide).

  Er du klar for neste stopp? Kjør din leiebil fra Auto Europe nedover B4020 og dra nordover til du når Buford Road. Dra til venstre på Buford Road og kjør til du kommer til A40. Snu til venstre inn på A40 og ta første til høyre. Følg veien til du kommer til den vesle byen Swinbrook.

  Pass på at du legger merke til det vakre landskapet og herskapshusene du kjører forbi. Swinbrook er en relativt liten by og selv om den er vist i serien flere ganger er det ikke så mange overnattingmuligheter for turister.

  Derfor anbefaler vi at du reserverer et rom på Swan Inn på forhånd. Dtte passer perfekt ettersom Swan Inn er grunnen til at du reiser til Swinbrook. I Downton Abbey var hotellet vertshuset der Branson og Lady Sybil bodde mens de planla å rømme sammen i sesong 2.


  Downton Abbey Road Trip Dag 3: Cogges & Witney

  Downton Abbey road trip Downton Abbey road trip

  Etter at du har slappet av over natten på ikoniske Swan Inn er det på tide å forlate Swinbrook via samme vei som du tok da du kom hit. Fortsett til du kommer til A40 og ta til venstre. Kort deretter vil du komme til en rundkjøring der du skal ta tredje avkjøring til B4047. Etter at veien går over til å bli B4095, ta avkjøring til B4022. Vend til høyre inn på B4022 og til høyre igjen til Cogges Hill Road.

  I Cogges begynner du siste dag av vår Downton Abbey-road trip. I Cogges, som ligger rett utenfor kan du besøke den gamle Viktorianske gården, i serien er den kjent som Yew Tree Farm. Besøk hjemmet til Mr. Drewe, leietakeren fra sesong 4. Mange landbruksscener er filmet i dette historiske og landlige landskapet og om du er fan av serien vil du nok kjenne deg igjen.

  Vår anbefaling: Ta noen fine bilder i Cogges og dra tilbake til Witney eller kanskje til og med til Bristol? Benytt gjerne anledningen og besøk Wychwood Brewery og Oxford Bus Museum på veien. For å gjøre ferien komplett anbefaler vi en tur langs Thames Path National Trail. Planlegg et besøk til det historiske Minster Lovell Hall. I Witney er det et stort utvalg av puber og restauranter.

  Hvis du foretrekker koselige små kafeer, pass på at du tar deg til til å dra til Eden. Resteuranten i Witney Lakes Resort er et godt valg dersom du er opptatt av å prøve spennende lokale delikatesser på din Downton Abbey road trip. Nyt en kopp varm, engelsk kaffe på Coffeesmith og dra videre til Shake-shop der du vil finne enorme mengder søtsaker og godterier. For en typisk engelsk opplevelse, tilbring natten på Lamb Inn, en koselig liten kro. Old Swan & Minster Mill anbefales også. For en virkelig Downton Abbey-følelse bør du overnatte på det storslåtte Eynsham Hall.


  Harry Potter i England & Skottland: En 3 Dagers Road Trip

  Harry Potter-bøkene og de påfølgende filmene har tatt verden med storm. J. K. Rowling har skapt en magisk verden som har trollbundet barn og voksne i en årrekke. Mange av stedene vist i filmene er virkelige steder i England og Skottland og på din road trip skal du besøke noen av de mest minneverdige. Gjør deg klar for en helt spesiell road trip for å besøke Harry Potter filmsettene. Vi skal besøke alt fra Galtvortekspressen til Galtvorts bibliotek og Den Lekke Heksekjel.

  Route Avstand Reisetid
  Glencoe til Northumberland 314 km 4 timer 9 minutter
  Northumberland til Oxford 405 km 4 timer 17 minutter
  Oxford til London 96 km 1 timer 39 minutter
  Total: 815 km 10 timer 5 minutter


  Harry Potter Road Trip Dag 1: Glenfinnan Viaduct & Glencoe, Skottland

  Harry Potter road trip Harry Potter road trip

  Din Harry Potter road trip begynner, passende nok der Harrys reise til Galtvort starter - nær the Glenfinnan viadukten, på vestkysten av Skottland. Den ikoniske broen Galtvortekspressen kjører over kan ikke unngå å bli lagt merke til. Scenen der Harry, Ronny og den flyvende bilen som tilslutt ender i Mysteriekammeret er også filmet her. Hvis du har planlagt turn din mellom Mai og Oktober vil du kunne reise med Damptoget Jackobiteover viadukten. På toget kan du også smake på sjokoladefrosker. En flott opplevelse for store og små Harry Potter fans.


  Harry Potter Road Trip Dag 2: Northumberland & Durham

  Harry Potter road trip Harry Potter road trip

  På dag 2 av reisen har du en 4,5 timers kjøretur foran deg. Reisen fortsetter fra Glencoe i Skottland til Northumberland i England; en reise som absolutt vil være verdt innsatsen. Mens du er i bør du besøke Alnwick Castle der Madam Hopp gav undervisning i flyvning i filmen "De vises stein".

  Forlat Glenfinnan Viadukten via A830 og kjør forbi Lock-Eil og Fort William Rock, og fortsett på A82 til Glencoe. Landskapet vil umuddelbart se kjent ut, spesielt området rundt Glen Nevis. De spennende scenene fra Rumpeldunk-kampene i tillegg til Tretrollmannsturneringen fra "Harry Potter og Ildbegeret" ble filmet her. Det samme gjelder "Chamber of Secrets", når Ronnys forsøk på en trylleformel går galt og han begynnner å kaste opp snegler. Inni katedralen vil du også kunne se Professor McSnurp sitt velkjente klasserom.


  Harry Potter Road Trip Dag 3: Oxford & London

  Harry Potter road trip Harry Potter road trip

  Den tredje dagen av din Harry Potter road trip tar deg til Oxford og deretter til London. London er hjem til så mange forskjellige attraksjoner at noen ekstra dager her alltid kommer godt med.

  Men aller først må du legge ut på en fem timers biltur fra Durham til Oxford via A1 og M1. Når du ankommer med din leiebil i Oxford, bør du absolutt besøke Oxford University. Her finner du noen av de største Harry Potter filmsettene på ett sted.

  Duke Humfrey Library fungerer som Galtvort-biblioteket i filmen, mens Divinity School med sine takhvelvinger er Galtvorts sykestue. Etter en halvtime på din road trip til London via M40 og A40 vil du nå tre store Harry Potter filmsett.

  På Leadenhall Market vil du finne inngangsdøren til Den Lekke Heksekjel - som mer spesifikt er en optikerforretning i Bull's Head Passage. Ta deretter din leiebil i London og besøk reptilhuset i London Zoo. Her oppdager Harry for første gang at han kan snakke med slanger i "De Vises Stein". Et besøk til Kings Cross mimner om to viktige filmøyeblikk. Utenfor stasjonen er St Pancras. Her fløy Harry og Ronny gjennom luften i "Mysteriekammeret". Når du først er inne på stasjonen, se etter spor 4 og 5. Kjenner du dem igjen? Det burde du ettersom de ble vist som "Platform 9 ¾"!


  Filmsett i Storbritannia - Planlegg tidlig og få med deg alt!

  Nå som du har en ide om hva Storbritannia har å tilby av spennende sights og filmsett for de populære seriene og filmene Game of Thrones, Downton Abbey og Harry Potter, er det bare å begynne å planlegge turen! Stedene nevnt over har stor trafikk fra enorme mengder fans, noe som gjør dette til populære tusristdestinasjoner.

  Book på forhånd for å spar deg tid og bekymringer på ferie; spesielt dersom du ønsker å bo på et spesifuikt hotell. Vi anbefaler at du begynner å planlegge din bilutleie og road trip i Storbritannia tidlig. Det brede utvalget av leiebiler i vår flåte sammen med vår informative guider og road trip tips garanterer deg en luksuriøs tur til Westeros, Downton Abbey eller Hogwarts. God tur!


  Nyttig reiseinformasjon om Storbritannia

  Road Trip Tips
  Road Trip Tips - Storbritannia
  Leiebil enveisreise
  Leiebil enveisreise

  Utforsk andre road trip ruter i Storbritannia

  Golfbane tour Norfolk-kysten Skottland Highlands
  Skottland Road Trip Yorkshire Moors