Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  GOLF TOUR I STORBRITANNIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Golf Tour i Storbritannia og Irland

  JDet første folk forbinder med Storbritannia er vanligvis te, Big Ben, Buckingham Palace og andre typisk britiske ting. Dersom du ikke er en erfaren golfspiller blir du kanskje overrasket over å høre at Storbritannia er det ulimate stedet for golf, faktisk finner du flere av verdens best kjente og prestisjefylte golfbaner her.

  Det er altså ikke rart at golfelskere kommer i hopetall hvert år for å spille her og bryne seg på de utfordrende banene. Royal Aberdeen, St Andrews og Royal Liverpool Golf Club - fristelsen til å besøke mer enn en klubb er stor. Vår road trip "Golfbanetur i Storbritannia" gir deg muligheten til å planlegge den perfekte runden samtidig som du får se det vakre landskapet Storbritannia har å by på. Bo på de beste hotellene og spis på de høyest anbefalte restaurantene. Mellom rundene pè golfbanen kan utforske de mange attraksjonene du møter på veien. Og hvis du vil gjøre ferien til noe helt spesielt; reis med en luksusbil fra Auto Europe, og nyt en uovertruffen kjøreopplevelse. Så pakk golfklubbene og reis på Goldbanetur i Storbritannia - en uforglemmelig road trip!

  Route Avstand Reisetid
  Aberdeen til St. Andrews 131 km 1 time 49 minutter
  St. Andrews til Gullane 123 km 2 timer
  Gullane til Woodhall Spa 466 km 5 timer 26 minutter
  Woodhall Spa til Liverpool 263 km 3 timer 30 minutter
  Liverpool til Dublin 270 km 5 timer
  Dublin til Newcastle 145 km 1 time 55 minutter
  Total: 1398 km 19 timer 30 minutter

  Dag 1: Aberdeen, Skottland

  Road Trip Aberdeen, Skottland Road Trip Aberdeen, Skottland

  Din reise begynner i Aberdeen, Skottland. I Skottland finner du noen av de mest kjente golfbaner i verden - den perfekte start på reisen! Hent din leiebil på Aberdeen Airport (ABZ) og kjør direkte til din første destinasjon, Royal Aberdeen Golf Course. Det finnes ikke noe bedre sted å starte en golf-inspirert road trip i Aberdeen enn å besøke denne berømte golfbanen. Naturligvis vil en leiebil i Aberdeen gi deg all den friheten du kan ønske deg.

  Du vil passere mange spennende attraksjoner på veien: Aberdeen Central Library, St Mark's Church, Salvation Army Citadel Duthie Park og Johnston Gardens er verdt mer enn et blikk mens du kjører forbi. Du finner hele 45 hager og parker i byen. Like imponerende er arkitekturen både i byen og utenfor. De fleste bygningne i byen er bygget i gratitt og byen kalles derfor "Granite City" (granittbyen). Men alt dette kan vente til etter du har spilt dine 18 hull med golf på Royal Aberdeen Golf Course.

  Golfbanen er nummer seks på listen over verdens eldste golfbaner og ble grunnlagt i 1780, den har vært vert for flere mesterskap i årenes løp; blandt annet Scottish Open, the Walker Cup og the Senior British Open. Golfbanen er kjent for sine uforutsigbare vindforhold og vanskelige greens, spesielt de siste 9 er blandt de vanskeligste i verden. Gjør deg ferdig med spillet og fokuser på sightseeing etterpå: the Gordon Highlanders Museum, Aberdeen Maritime Museum, fantastiske Linn O 'Dee, utsikten fra Bullers of Buchan er alle attraksjoner du ikke må gå glipp av.

  Hvis du vil belønne deg selv med en kald øl etter en lang dag er det mange barer, puber og vertshus i Aberdeen. The Office Bar er spesielt populær sammen med The Moorings bar og CASC (Cigars, Ale, Scotch, Coffee). Aberdeen tilbyr også et utmerket utvalg av flotte restaurants, og mange med en spennende og internasjonal meny.

  Enten du vil ha italienske retter fra Mamma Mia, smakfull sjømat fra Moonfish Café eller indisk mat fra Shri Bheemas Indian Restaurant Bridge of Don, tilbyr Aberdeen alltid det lille ekstra. Før du fortsetter din road trip i Aberdeen, tenk på oppelelsene dagen har bydd på en av byens mange hotelller. Blandt de mest populære turisthotellene er Britannia Aberdeen, Hilton Aberdeen Treetops og Mercure Aberdeen Ardoe House Hotel & Spa.

  Dag 2: St. Andrews

  Road Trip St. Andrews, Skottland Road Trip St. Andrews, Skottland

  Neste stopp på reisen er legendariske St. Andrews Golf Club ved St. Andrews i Fife, Skottland. Ta din leiebil til St. Andrews langs A90 og kjør sydover. Du vil kjøre gjennom landsbyene Stonehaven, Laurencekirk, Brechin, Forfar og Dundee. Etter en to timers reise langs kysten vil du være fremme på din destinasjon og klar for første tee.

  Grunnlagt i 1754. St. Andrews Golf Club er offisielt kjent som "The Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews", og er en av de eldste og mest prestisjefylte golfbanene i verden. Faktisk er banen ofte referert til som "the home of golf". Det massive klubbhuset er i dag en av de mest imponerende fasilitene på golfbanen. Siden banen ble grunnlagt har elleve store turneringer blitt holdt her, inkludert the Open Championship, the Walker Cup, the St Andrews Trophy, the Senior British Open Championship og mange flere. St. Andrews har mye minneverdig å oppleve: The West Sands er en av de vakreste strendene i Skottland og det perfekte sted for en avslappende spasertur eller surfe.

  St. Andrews Cathedral, St Andrews Castle og Museum of the University of St. Andrews er et spennende dykdykk i regionens historie. Ettersom alt dreier seg om golf på denne turen, er et besøk på British Golf Museum ikke noe du bør gå glipp av på din road trip i St. Andrews. Et besløk på St. Andrews Aquarium eller Campo Estate Gardens er også å anbefale.

  Når du er ferdig med sightseeing venter byens natteliv. Blandt de mange barer og puber er Whey Pat Tavern eller Tavern at Strathkinness to gode alternativer for en hyggelig slutt på dagen.

  Du kan også velge: The Jigger Inn eller Road Hole Bar. Hvis du vil tilbringe en natt på din road trip i St. Andrews vil du finne mange koselige alternativer i hele byen. For et luksuriøst opphold book et rom på Old Course. For et avslappet hotellalternativ velg Rusacks eller Fairmont St Andrews Hotel.

  Dag 3: Gullane

  Road Trip Gullane, Skottland Road Trip Gullane, Skottland

  Kjøreturen fra St. Andrews til Muirfield tar omtrent 1 time og 45 minutter via A92. Dersom timeplanen din har plass til en pause anbefaler vi et stopp i Edinburgh. Muirfield Golf Club ligger i Gullane, East Lothian, Skottland, med utsikt til Firth of Forth. Som andre klubber din road trip i Storbritannia, har Muirfield vært vert for viktige arrangementer mer enn en gang. Banen ble grunnlagt i 1891, mens klubbens historie går enda lenger tilbake. Det mest interessante ved klubben er at Open Championship ble holdt her i 1892 for aller første gang. Siden da har totalt 15 tuneringer blitt holdt her.

  Når du har besøkt dette fantastiske stedet; dra med din leiebil i Gullane til den vakre stranden Gullane Bents for å slappe av og nyte delikatesser mens du shopper i små landsbyforretninger. Hvis du vil ha et mer fylle de måltid med god øl, besøk Old Clubhouse. Ettersom denne vesle landsbyen har begrenset med hoteller; pass på at du booker i forkant. Greywalls og Mallard Hotel anbefales på det varmeste for sin hyggelige atmosfære. Små bed & breakfast steder some Maple Cottage eller Muirfield Green er også hyggelige stoppested under din road trip i Gullane.

  Dag 4: Woodhall Spa

  Road Trip Woodhall Spa, England Road Trip Woodhall Spa, England

  Neste stopp på din goldtur er Woodhall Spa Golf Club. Kjør din leiebil mot Woodall Spa langs A1 retning sør. Ruten tar - avhengig av trafikk, omtrent 5 timer og 20 minutter. Byen Leeds er omtret to timer unna og dersom timeplanen din har litt ledig tid anbefaler vi på det sterkeste en dagstur hit.

  Woodhall Spa Golf Club, grunnlagt i 1891, ligger nord i Woodhall Spa i Lincolnshire. Originalt hadde klubben bare en plass frem til den såkalte Bracken ble designet bygget av Donald Steel i 1998.

  Ett sted du absolutt må besøke på din road trip i Woodhall Spa er Aqua Sante Spa. Etter de lange reisene og all golfspillingen de siste dagene kan du slappe av med en god massasje.

  Tilbring ev hyggelig kveld på Kinema i Woods eller på Woodhall Spa Cottage Museum. Hvis du vil oppleve noe helt unikt er Russ Tipper Falconry noe du aldri vil glemme. Lær alt om falkejakt av en av verdens ledende falkejegere. Etter en lang kjøretur fra Muirfield og en dag på golfbanen er det på tide med en komfortabel seng på et hyggelig hotell.

  Heldigvis har Woodhall Spa et stort utvalg hoteller og vertshus å velge mellom. The Dower House Hotel og INN i Woodhall er de hotellene med best anmeldelser. Du finner også mange mindre istitusjoner som feks. Rose Cottage B & B, Village Limits Country Pub, Restaurant & Hotel eller Kirkstead Old Mill Cottage, alle med vennlig betjening og en hyggelig atmosfære.

  Dag 5 & 6: Liverpool

  Road Trip Liverpool, England Road Trip Liverpool, England

  På den femte dagen sav ditt goldeventyr ledder reisen deg til Liverpool. Hvis det er lite trafikk bør du kjøre din leiebil til Liverpool på M56 mot vest omtrent 3,5 time. Fordi det er så mye å se og gjøre på en road trip i Liverpool, anbfaler vi et to dagers opphold.

  Liverpool er ikke bare opphavsbyen til Beatles, det er også en by med ekstremt rik og spennende historie. Av disse grunnene er det mange attrasksjoner å se under ditt besøk. Først; dra til Royal Liverpool Golf Club for en runde golf.

  Royal Liverpool Golf Club ble etablert i 1869. Den originale banen ble designet av Robert Chambers og George Morris. I det 20 århundre ble banen renovert av selveste Harry Colt. Amateur Men's Championship har blitt holdt her siden begynnelsen og den første internasjonale kampen mellom England aog Skottland fant også sted her. The Royal Liverpool Golf Club har en prestisjefylt plass i golfhistorien.

  I årenes løp har mange viktige turneringer blitt holdt her. Iblandt dem, for eksempel er Women's British Open, Open Championship, Curtis Cup og mange flere. Et kort kjøretur unna finner du Caldy Golf Club. Selv om denne klubben ikke er like populær som naboen synes golfkjennere den er minst like attraktiv.

  Dra nytte av å ha leiebil i Liverpool og besøk spennende attraksjoner på veien. For eksempel Casbah Coffee Club, der Beatles først dukket opp med deres originale band The Quarrymen. I Mendips kan du se unge John Lennons barndomshjem mens Paul McCartney vokste opp i 20 Forthlin Road. Begge steder nås enkelt med din leiebil i Liverpool. Hvis du vil lære mer om byens historie bør du ikke gå glipp av Liverpool Central Library, Liverpool Cathedral og St. Georges Hall.

  I tillegg er Liverpool en av de beste byene for shopping! Mange turister kommer hit kun for de fantastiske shoppingmulighetene. Liverpool ONE er en av de mest populære kjøpesentrene i Storbritannia. Alle andre steder vil du også finne et hav av butikker, markeder og små forretninger. Når dagen er over starter nattelivet.

  På de mange barene og nattklubbene over hele byen åpner dørene for en uforglemmelig fest. Cavern Club er et must for enhver Beatles fan og Berry & Rye har en herlig autentisk atmosfære. Byen har også noen fasntastiske stand up klubber. The Laughterhouse og Hot Water Comedy Club er spesielt populære. Når det gjelder restaurantutval har du et hav av muligheter! Vi anbefaler at du benytter anledningen til å prøve engelske spesialiteter som Wellington beef og Shepherd's Pie.

  Etter en så spennende dag, tilbring natten på et av de mange hotellene som passer ditt budsjett og ønsker. Luksuriøst alternativer inkluderer Scarisbrick eller Hillcrest luxury hotels eller Radisson Blu og Hope Street. Uansett hvor du velger å bo råder vi deg til å booke rom på forhånd. Liverpool er en populær turistattraksjon året rundt så det kan vøre vanskelig å få et hotellrom om du ikke er føre var.

  Dag 7 & 8: Dublin og Newcastle

  Road Trip Dublin og Newcastle Road Trip Dublin og Newcastle

  For å komme til siste stopp på reisen må du følge A55 mot vest før du tar Dun Laoghaire fergen til Dublin på Holy Island. Fra havnen, ta vei N31, R118, R131 og M50 til Dublin. Deretter tar du din leiebil i Dublin på M1 til Newry og Mourne der du forlatere A1 ved krysset A25 til du ankommer i Newcastle. For å nyte din road trip i Dublin til fulle bør du planlegge to dager for å virkelig nyte turen.

  The Royal County Down Golf Club er en av de eldste i Irland. Etablert i 1889 med to baner, the Annesely Links og the Championship Course. Det fjerde og niende hullet er spesielt spektakulære og har blitt skrevet om i "The 500 World's Greatest Golf Holes". Golf Digest ga Championship Course fjerde plass i 2005 i kategorien for golfbaner utenfor USA, mens den i 2007 fikk førsteplass. Flere viktige turneringer er blitt holdt her siden den åpnet. Deriblant the Irish Open, the Palmer Cup, the Walker Cup, the British Ladies Amateur Golf Championship og mange flere.

  Newcastle ligger ved foten av Slieve Donard. Bortsatt fra golfbaner er det mange muligheter til natteliv, shopping, uovertrufne matopplevelser og avslapning. Dette kan ikke bli bedre! Nyt den vakre irske kysten og den vakre utsikten over Mourne Mountains.

  Selv om Dublin alltid er verdt et besløk er byen spesielt vakker rundt Halloween-festivalen i slutten av oktober. En annen populær attraksjon er Saint Patrick's Stream. En liten funfact: Granitt fra Mourne Mountains ble brukt i konstruksjonen av 9/11 minnnesmerket i New York.

  Newcastle er en populær turistby, så hotellalternativene er mange. Enniskeen Country House Hotel og Slieve Donard Resort & Spa er storfavoritter, mens Donard Hotel wvil gi oppholdet en smak av historie og tradisjon. På Widow's Row vil du finne hyggelige rom med vakre utsikter. Golf Links Hotel har en fin beliggenhet nær golfbanen.

  Etter at du har forlatt Neecastle anbefaler vi deg å kjøre til Belfast flyplass. Sammenlignet med Dublin flyplass som er omtent to timer unna vil du nå Belfast flyplass på en drøy time. Der kan du også returnere din leiebil fra Auto Europe.

  Storbritannia Golf Tour: Planlegg smart for en hole-in-one

  Nå som du har oversikt over golfbanene i Storbritannia og Irland, er du forberedt på din Golf Road Trip. Med de m,ange valgalternativene Auto Europe har sammen med vår guide til den perfekte Golf Tour i Skottland, England og Irland er du klar for avreise.

  Alt du trenger nå er din egen timeplan, en ukes ferie og selvfølgelig et robust sett goldklubber. Leiebilen i Storbritannia får du hos Auto Europe!


  Nyttig reiseinformasjon om Storbritannia

  Road Trip Tips
  Road Trip Tips - Storbritannia
  Leiebil enveisreise
  Leiebil enveisreise

  Utforsk andre road trip ruter i Storbritannia

  Filmsett Tour Norfolk-kysten Skottland Highlands
  Skottland Road Trip Yorkshire Moors