Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  REISEINFORMASJON FRANKRIKE

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Reiseguide Frankrike - inspirasjon for reisen

  En gang i tiden var Frankrike delt i hovedområder med turistinteresse - Paris og resten av landet. I dag er det en destinasjon i verdensklasse med mange grunner til å besøke. Frankrike handler om solide måltider i rustikke restauranter i en liten sidegate, minneverdige besøk på kjente vingårder og kongelige palass, avslappende road trips langs Rivieraen og lange kjøreturer gjennom de ville, alpine fjellandskapet og ned landets skjønne atlanterhavskyst. Reisende som er ute etter attraksjoner året rundt i nord bør besøke det berømte Bayeux-teppet i Normandie (over 900 år gammelt) og den nærliggende tidevannsøyen Mont St-Michel hvis du har nok tid. De som reiser sydover må ikke gå glipp av sjansen til å sjekke ut Pont du Gard Aqueduct i Provence, et av verdens mest storslåtte romerske monumenter, så vel som den sjarmerende byen Carcassonne mellom Montpellier og Toulouse.

  Moderne Paris er så mye mer enn Eiffeltårnet, Notre-Dame og Louvre. Byens pumpende hjerte - elven Seine - flommer gjennom hovedstadens eldste kvarterer, som er hvor mange av de viktigste attraksjonene kan finnes, som Pompidou og det stadig populære Picasso-museet. Andre distrikter verdt å besøke inkluderer Montmartre (hjemsted til Sacré-Coeur Basilica) og det lystige latinkvartalet, kjent for sine bokhandler og morofyllte familieattraksjoner.

  Frankrikes levende kafe- og bistrokultur forbigår til og med Italia, og handler mye om croissant, et viktig tillegg til kaffebordene i landet. Ingensteds er dette tydligere og mer underholdende enn i store byer hvor lunsj, brunsj og frokost er like mye en sosial hendelse som et øyeblikk å nyte. Besøkende er utskjemt med valg når det kommer til spennende reiseruter i Frankrike og Auto Europe har noe for et hvert budsjett og kan oppfylle alle krav. Et besøk til Nice gir finessen av den franske Rivieraen, mens Bordeaux er et bra valg for vinturer på vestkysten. En annen favoritt er Marseille, som er populært på grunn av sin nærhet til Provence og Pyreneene.

  Du finner også all infoen du trenger for en fornøyelig tur i vår omfattende reiseguide til Frankrike, uansett om du planlegger noen dagers sightseeing i Paris, en bedagelig kjøretur langs Atlanterhavskysten eller en overdådig tur til landets enorme og rustikke innlandsområder.

  Ta en kikk på reiseguiden for Frankrike nedenfor og se på hver side for informasjon om spesifikke aspekter ved å reise i Frankrike.

  Road Trips Attraksjoner Ofte stilte spørsmål


  Road trips med min leiebil i Frankrike

  Frankrike har alle de nødvendige ingrediensene for en spennende biltur, med stor variasjon i regionene og landskaper som er ganske unike i europeisk sammenheng. Med to distinkte kystlinjer å utforske og et innland med slott, palasser og andre rikdommer fra Frankrikes lange og frodige fortid, er det et land med noe for en hver, uansett hvor kresne de er. Auto Europe tilbyr det beste fra begge verdener med avhentings- og avleveringsdestinasjoner i hele Frankrike, så vel som masser av muligheter for enveisleie for ekstra fleksibilitet. Les våre guide til de beste road tripene i Frankrike og start å planlegge turen din med Auto Europe i dag.

  Reiseruten for Bretagne er veldig populær og ligger ikke langt unna sydlige England. Noen av høydepunktene her inkluderer den vakre byen Saint-Malo (kjent for sin sjømat) og den pittoreske bygden Dinan, en magnet for tilhengere av middelalderarkitektur. En annen by man må besøke her er markedsbyen Rennes, et vakkert sted med mye historiske interessepunkter.

  Paris og omegn gir masser av rom for en spenningsfylt road trip med avhentingsdestinasjoner på de tre flyplassene Charles de Gaulle, Orly og Beauvais med Auto Europe. Foruten alle byens berømte attraksjoner er hovedstaden og området rundt fullstappet med fascinerende ting å oppleve, som Amiens imponerende katedral fra 1200-tallet og den livlige Champagne-landsbygden.

  Besøkende i sydvestlige Frankrike må ikke gå glipp av sjansen til å nyte en behagelig kjøretur gjennom Dordogne, en sjarmerende og fruktbar region mellom Loire-dalen og Pyreneene. Start i Clermont-Ferrand, en gammel by med en spektakulær katedral, før du overnatter i Tulle, en idyllisk by ved Corrèzes elvebredde. Omringet av vingårder og bølgende landsbygd, er et besøk til den vakre bygden Bergerac alltid verdt det, særlig med vakre Bordeaux bare en times kjøretur unna.

  En av Frankrikes mest foretrukne road trips er turen langs den gylne sandkysten Côte d’Azur, best kjent som den franske Rivieraen. Ditt første stopp bør være Nice, hjemsted til mange førsteklasses museer og noen av de beste restaurantene i hele Frankrike. Og ingen besøkende kan motstå sjansen til å åpne lommeboken på Monte Carlos berømte Casino noen kilometer unna, eller tilbringe dagen med å finne kjendiser på Saint-Tropez lenger ned kysten.

  Sist, men ikke minst, går ruten mellom Nantes og Tours i nordvestlige Frankrike gjennom Loire-dalen, en av de vakreste delene av landet. I Nantes må du ikke gå glipp av museet dedikert til Jules Verne, den lokalfødte forfatteren kjent for sine eventyrlige romaner, særlig Reisen til jordens indre, En verdensomseiling under havet og Rundt verden på 80 dager. Det er mange imponerende slott å se i denne delen av Frankrike, inkludert Chenonceau som ble bygget på 1500-tallet og Chambord, overdådige av dem alle. Den attraktive byen Tours har en middelalderkatedral og en behagelig botanisk hage.


  Ting å gjøre i Frankrike

  Vi har valgt ut noen av de mest appellerende tingen å gjøre for å hjelpe deg planlegge den ideelle ferien i Frankrike. Ta en kikk på listen nedenfor for noen ideer om hvor du kan reise og hava du må gjøre med din leiebil i Frankrike.

  Montmartre - Frankrike

  • Eiffeltårnet: Sjansen til å se Paris fra toppen av Eiffeltårnet er uvurderlig. I 1889, da tårnet ble ferdig konstruert, var det den høyeste menneskebygde strukturen i verden. Det er vanskelig å se for seg at Eiffeltårnet skulle rives bare 20 år etter byggingen. I dag er det verdens mest besøkte turistattraksjon og definitivt det mest slående landemerke i Paris. Ikke gå glipp av muligheten til å se hele den Franske hovedstaden i all sin prakt fra toppen av Eiffeltårnet.

  • Montmartre: Ta et besøk til det historiske distriktet oppe i nord i Paris. Rundt år 1900, med Belle Époque-perioden, var Montmartre hjemsted til mange verdenskjente artister og deres studioer. I dag er distriktet et kostbart sted for artister å bo og jobbe i, spesielt i lys av populariteten blant turister. Men ikke la det stoppe deg fra å besøke distriktet og bli fortapt i de pittoreske gatene og plassene for å nyte Paris på sitt beste.

  • Nîmes Arena: Denne eldgamle arenaen er et av de best preserverte romerske amfiteatrene, og holder til i sentrum av Nîmes, en utrolig by bare en times kjøretur nordøst for Montpellier i Syd-Frankrike. Det ble bygget rundt år 100 or brukes fortsatt i dag for konserter og andre kulturelle arrangementer. Nîmes Arenas fasade består av to etasjer med 60 overlagrede buer og et loft separert av en gesims.

  • Camargue: Camargue-regionen er kanskje en av de mest eksotiske stedene du kan besøke med din leiebil i Frankrike. Det dekker omtrent 930 kvadratkilometer og er en ren og naturlig setting med Middelhavet og Rhônes elvedelta. Kjent for sine flamingoer og halvville Camarguehester er området beskyttet av naturpark og kan skryte på seg fantastiske landskaper med salte laguner, myrer og romantiske strandlinjer.

  Litt historie

  Med en rik historie, har Frankrike hatt stor påvirkning på europeisk kultur gjennom store artisters verker. I dag kan vi ikke se for oss verden uten maleriene til Claude Monet og Pierre-Auguste Renoir eller de innflytelsesrike tekstene til forfattere som Marcel Proust, Victor Hugo eller de musikalske mesterverkene til genier som Claude Debussy, Maurice Ravel og Georges Bizet. Som en kolonimakt forandret Frankrike den geopolitiske verdensordenen; det hadde territorier i Afrika, Asia, Oseania, Antarktis og Nord- og Syd-Amerika. Som et resultat av dette er det nå 29 land hvor fransk er det offisielle språket. Frankrike har sett revolusjoner og var i krig med det britiske imperiet. Det var også en del av de allierte maktene under andre verdenskrig og er nå det største landet i EU.


  Ofte stilte spørsmål om å reise i Frankrike

  Kontakt Auto Europes leiespesialisterNå som vi har gitt noen inspirerende ideer for spennende bilturer i Frankrike og nyttige til noen av de stedene du rett og slett ikke kan gå glipp av når du er der, har du kanskje noen spørsmål om å reise i Frankrike. Ta en kikk på våre ofte stilte spørsmål nedenfor for råd om temaer som å komme seg rundt landet med bil, inkludert noen av de vanligste frasene på fransk. Disse spørsmålene dekker alt fra hvilken bil som er best egnet for din tur, hvilken valuta som brukes lokalt til hvilke visumsrestriksjoner som gjelder, hvis noen. Hvis du fortsatt har noen spørsmål eller bekymringer når du har leste denne informasjonen kan du ringe våre utleiespesialister på mail eller telefon. Våre leiespeisalister er tilgjengelige til å hjelpe deg videre med dine reiseplaner. Alternativt kan du finne generell informasjon og tips om bilutleie og reiserute på vår dedikerte side om reisetips, som dekker alt fra dekningsvalg til informasjon om aldersgrenser og kjørerestriksjoner i Frankrike.


  Hvilken type bilutleie passer best for turen din i Frankrike?

  Typen kjøretøy som passer best for din tur avhenger av hvor mange du skal reise med og hvordan du skal tilbringe tiden din i Frankrike. For kortere næringslivsturer til en storby anbefaler vi mindre biler, som våre kategorier mini, økonomi eller kompakt, men for lengre opphold med hele familien, som road trips eller reise mellom flere byer kan kreve et større kjøretøy med masser av plass for passasjerer og bagasje, som våre kategorier mellomstørrelse eller familiestørrelse kan tilby.

  For å leie bil i Frankrike, som er sømmelig for turen du planlegger, anbefaler vi sterkt å besøke side om bilkategorier med råd og info om alle de ulike spesifikasjonene og fordelene.

   

  Hvilken valutaen brukes i Frankrike?

  Frankrike er en del av eurosonen, og har brukt euro siden første januar 1999. Den nye valutaen overtok gradvis for franc, og er nå den eneste offisielle valutaen i bruk i Frankrike. I hele landet er det minibanker hvor du kan ta ut penger. Vi anbefaler å ta kontakt med banken din og høre hvilke minibanker som er best til å bruke i utlandet, da gebyr for uttak kan forekomme.

   

  Hvilken tidssone er Frankrike i?

  Fastlands-Frankrike og Korsika ligger i den sentraleuropeiske tidssonen, samme som Norge. Man stiller klokken mot sommeren siste søndag i mars og siste søndag i oktober.

   

  Elektrisitet - Trenger jeg en strømadapter i Frankrike?

  I Frankrike bruker de 230 volt spenning, 50 hertz vekselstrøm og stikkontakt type C og E, som er kompatible med norske støpsel. Du trenger derfor ikke overganger for dine norske støpsler, i alle fall for de av nyere dato.

   

  Trenger jeg visum for å reise til Frankrike?

  Nei, Frankrike er en del av EU og Schengen, og visum er derfor ikke nødvendig for nordmenn her. Du må derimot huske å ha med pass som er gyldig gjennom hele oppholdet i Frankrike. Dersom du har behov for å ta kontakt med ambassaden finner du informasjonen deres nedenfor.

  Norges ambassade i Paris
  262, rue du Faubourg Saint-Honoré
  75008 Paris
  Nettside: www.norway.no/fr/france/
  Telefon: +33 (0) 01 53 67 04 00

   

  Hva er de vanligste frasene på fransk?

  Franskmenn er kjente for sine holdninger til språk. Hvis du planlegger å være sikker i noen dager i Frankrike, er kanskje det beste tipset vi kan gi å lære noen grunnleggende franske uttrykk.

  Hallo - Salut
  God morgen - Bonjour
  God ettermiddag - Bon après-midi
  God kveld - Bonsoir
  Hvor er nærmeste politistasjon? - Où se trouve le poste de police le plus proche?
  Hvor er det nærmeste sykehuset? - Où se trouve l'hôpital le plus proche?
  Hvor er den nærmeste minibanken? - Où se trouve le guichet automatique le plus proche?
  Kan jeg betale med kredittkort? - Puis-je payer par carte de crédit?
  Kan jeg betale med debetkort? - Puis-je payer par carte de débit immédiat?
  Hvor mye koster dette? - Combien ça coûte?
  Takk - Merci
  Behold vekslepengene - Gardez la monnaie


  Nyttige lenker

  Offisiell turistnettside for Frankrike

  Reiseråd for Frankrike på regjeringen.no