Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  REISEINFORMASJON ITALIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Reiseguide Italia - all infoen du trenger for reisen

  Italia er kjent for sine bidrag til kunst, arkitektur, mote, film og for ikke å glemme mat, og er et land fullstappet med kulturell historie og er dessuten kjent for sin gjestfrihet og familievennlighet. Mange av byene er blant toppdestinasjonene å besøke rundt kloden, og Italia selv er det femte mest besøkte landet i verden.

  Enten om du planlegger en helgetur til Venezia, Pisa eller Milano, eller en lengre road trip langs Italias vakre kystline eller landsby gjør Auto Europe at reiseplanene dine til Italia går smidig. Med over 60 år i reisebransjen, kan vi tilby omfattende kunnskap om dette vidunderlige landet og gi deg nyttige reisetips før du tar ut på reise.

  Vår omfattende reiseguide for Italia gir deg råd om hvor det er best å kjøre på road trip, hvilke attraksjoner man ikke kan gå glipp av, og viktigst av alt, svare på dine mest stilte spørsmål om hjemlandet til pizza og pasta.

  Ta en kikk på reiseguiden for Italia nedenfor og se på hver side for informasjon om spesifikke aspekter ved å reise i Italia.

  • Italia leiebil-gaid - Denne gaiden gir deg en full oversikt over alt du må vite når du leier bil i Italia.
  • Italia kjøreinformasjon - Lær noe nytt og nyttig om å kjøre i Italia. Her får du tips og trafikkregler, samt informasjon om fartsgrenser, parkering og mer.
  • Italia flåtegaid - Informasjon om dine valg for leiebil på din tur til Italia.
  Road trips Attraksjoner Ofte stilte spørsmål


  Road trips med min leiebil i Italia

  Italia har mye å tilby for de eventyrlystne blant oss. Bare hent leiebilen din fra en av flyplassene, togstasjonene eller sentrumskontorene, og kom deg ut på den åpne veien for å oppdage det sanne italienske dolce vita. Firenze er et ideelt sted for å starte en Toscana-reise, og med våre muligheter for å leie bil en vei kan du hente bilen et sted og levere den et helt annet, så å planlegge bilturen kunne ikke vært enklere.

  Amalfikysten - ItaliaDet er endeløse valg for road trips du kan gå for i Italia, men nedenfor har vi samlet våre favoritturer som du kan utforske.

  Hvis du ønsker å utforske Italias vakre landskap, vil en kjøretur mot verdensarven Amalfikysten være et supert valg. Campania-regionen og den flotte Amalfikysten må du ikke gå glipp av, og maten er til å dø for, med Napoli og pizzaens fødested langs veien. Fortsett kjøreturen opp til Positano og besøk katedralen Chiesa di Santa Maria Assunta eller bare tilbring litt tid i en småby og nyt den lokale arkitekturen eller slikk sol på de vakre strendene.

  Utforsk sentrale Italia, idylliske landskaper og historiske områder med en kjøretur til Lazio Sabina eller kjør mot Stilfspasset og ta inn de vakre alpinske utsiktene. Denne utrolige turen gjennom Syd-Tyrol tar deg fra Bolzano til Livigno, med utsikter som slår pusten ut av deg fra svimlende fjellveier og masser av moro som fjelltur, skitur og kjelketur på veien.

  Hvis du elsker natur, grøntområder og vakre bølgende åser, så er en tur gjennom Toscana-regionen helt nødvendig med et stopp i den vakre byen Firenze. Bli fortapt i denne romantiske regionen i Italia. En road trip fra Veneto til Gardasjøen er perfekt for de som vil utforske nordre Italia. På veien kan du stoppe i Venezia, en av de mest besøkte byene i Italia. Hvis øyer står høyt på din dagsorden så er Sicilia det perfekte stedet for å oppdage sydlige Italia og dets fantastiske kultur og natur. Stopp innom Etna, en aktiv vulkan, faktisk den største i Europa, og Italias høyeste fjell, eller besøk den sjarmerende byen Taormina og dets greske teater.


  Ting å gjøre i Italia

  Med så mye å tilby og enorme mengder av historiske og kulturelt viktige steder å utforske, føler du kanskje at det blir vanskelig å velge aktiviteter og attraksjoner å for din tur til Italia. Ikke ta på vei, nedenfor har vi listet våre fem beste tips for hva du ikke må gå glipp av når du besøker Bella Italia. Disse er stedene med kulturell viktighet som vi i Auto Europe synes er viktige å ha sett i løpet av livet, men det inkluderer også aktiviteter du kanskje ikke har tenkt på selv.

  Colosseum - Italia

  • Colosseum (Roma): Colosseum er kanskje et av de mest kjente historiske stedene i Roma, og må rett og slett oppleves. Det ble fullført i år 80 under den romerske keiser Titus, og er det største ovale amfiteateret i verden. Det ble brukt i gamle dager for gladiatorarrangementer og andre offentlige hendelser. I storhetstiden kunne den etter sigende ha opptil 80 000 tilskuere sammen med eksotiske dyr som tigre. Det er anbefalt å kjøpe billetter på forhånd på nettsidene deres for å unngå lange køer og for mer dybde og kunnskap, bli med på en gaidet tur.

  • Firenze elsykkeltur: Når du besøker en så vakker by med så mye å tilby er det ikke alltid lett å få tid til alt på et besøk. Derfor kan en fire timers elsykkeltur være løsningen for deg. Turen ledes av en lokal ekspert som kan gaide deg gjennom gatene og historiske smau i Firenze. Denne gaidede turen tar deg direkte til noen av de beste lokasjonene i byen, som Fiesole, et fjell hvor du har utsikt over det pittoreske Toscana. I sentrum blir du tatt til Ponte Vecchio, Sanata Croce, Den hellige Marias blomsts basilika og Michelangelos Piazzale.

  • Sixtinske kapell: Inne i Vatikanstaten finner du noe av den beste kunsten fra en italienskfødt arkitekt, poet, skulptør og maler, nemlig Michelangelo. Det sixtinske kapell ble fullført i 1481 og utgjør en den av Vatikanpalasset. Nå til dags blir kapellet hovedsakelig brukt for religiøse og offisielle pavelige aktiviteter - og er kjent for å være stedet hvor nye paver blir utnevnt. Selv om kapellet kan være veldig travelt om sommeren, er det noe man må se, spesielt for de som elsker renessansen.

  • Teatro Olimpico: Teateret som holder til i Vicenza i Nord-Italia er på UNESCOs verdensarvliste og ble åpnet i 1585 med premiere på "Sofokles' Kong Oidipus" som åpningsakt. Scenen er den eldste overlevende, og teatret er et av bare tre renessanseteatre som eksisterer. Når du er der, må du bare bli imponert av alt de har tenkt på da lagde denne fantastiske settingen. Skulpturer med fine detaljer ser ned på deg og tredimensjonale gater kommer til syne - som får fantasien til å løpe løpsk.

  • Bologna matfabrikktur: Hvis du elsker alt som har med mat å gjøre, så er en gaidet tur i Bolognas store og mindre familieeide fabrikker obligatorisk. Utforsk hvordan århundregamle teknikker brukes i lagingen av italienske delikatesser, og kanskje får du kanskje til og med ta noe hjem. Turen varer en hel dag, og tar deg gjennom den vakre landsbygden Emilia-Romagna. Smak autentisk balsamisk eddik, prosciutto og Parmigiano-ost for å nevne noen få godsaker som vil vente på deg. Når det endelig er tid for lunsj, kan du slappe av med tradisjonelt italiensk pålegg med utmerkede lokale viner.

  Litt historie

  Italiensk historie er kompleks og markeres mest av perioder med skillelinjer. I mange år fungerte byer som selvstendige bystater med deres egne lover, skatter, kultur, utenrikspolitikk og allianser. Noen, som Venezia, Firenze og Genoa ble mektige handelssentre. I disse tidene var det ofte krig og herjing mellom bystater, da mange kjempet for de samme vitale resursene. Det var ikke før de begynte å samarbeide at Italia begynte å blomstre.

  En slik periode med enhet var under det romerske imperiet. Denne perioden var preget av at romerne beseiret mye av vestlige Europa og Middelhavet, som påvirket Europas kultur, språk, rettssystem, politikk og samfunn til den dag i dag. På 400-tallet gikk det nedover og til slutt kollapset imperiet. Italia fortsatte å bidra mye til moderne vestlig kultur og ideologi. Renessansen vokste opp i Italia og spredte seg over tid til hele Europa, og forandret dermed vestlig kultur drastisk.

  Etter Napoleons invasjon, startet en bevegelse for å forene Italia i 1861, og i 1870 var mye av det vi kjenner som dagens Italia forent. Kongeriket Italia hadde en aktiv rolle i første verdenskrig. Kongedømmet varte derimot ikke lenge, og ble kastet av diktator Mussolini - som igjen tok Italia inn i andre verdenskrig. På grunn av Italias rolle i krigen ble offentligheten svært misfornøyd og rett etter diktaturet var over, ble Mussolini myrdet. I 1948 fikk de en ny grunnlov og et samlet Italia fant nye hensikter. Nå for tiden har Italia det tredje største brutto nasjonalproduktet i eurosonen, en høy forventet levealder og er både en regional og global makt. Italia er en del av EU, NATO, G7 og G20 og mye mer. Som et testamente på dets kulturelle arv har Italia flest steder som kan pryde seg med å være på UNESCOs verdensarvliste av alle nasjoner, og er en av de mest populære destinasjonene å besøke.


  Ofte stilte spørsmål om å reise i Italia

  Kontakt Auto Europes leiespesialisterNå som vi har gitt deg litt inspirasjon og ideer for road trips og steder du ikke kan gå glipp av, har du kanskje spørsmål om det å reise til Italia. Nedenfor kan du ta en kikk på våre ofte stilte spørsmål og noen nyttige fraser som vi har samlet for deg. Spørsmålene nedenfor tar for seg alt fra hva som er det beste kjøretøyet for din tur, til hvilken valuta du kan bruke og visumrestriksjoner, og dersom du fortsatt har spørsmål etter å ha lest denne informasjonen kan du ringe oss eller sende oss epost syv dager i uken, og våre vennlige reservasjonsagenter vil assistere deg videre. Du kan også finne generell informasjon og tips for billeien og reisen på vår side dedikert til reisetips som dekker alt fra forsikringsvalg og informasjon om alderskrav og kjørerestriksjoner.


  Hvilken type bilutleie passer best for turen din i Italia?

  Hvilket kjøretøy som er best egnet for din tur avhenger av hvor mange folk du reiser med og hvordan du vil tilbringe tiden din i Italia. For kortere businessturer til de store metropolene vil vi anbefale mindre biler fra kategoriene mini, økonomi og kompakt, men for lengre opphold, for eksempel en biltur til de tallrike byene kan kreve et større kjøretøy med masser av bagasjerom, fra vår mellomstørrelse til familiestørrelse.

  For å finne en leiebil som passer for dine reiser, anbefaler vi at du sjekker ut vår detaljerte side om bilkategorier med råd og informasjon om kategorienes fordeler.

   

  Hvilken valuta brukes i Italia?

  Italia er en del av Eurosonen, og valutaen er derfor euro. Du kan veksle til euro hos alle valutaforhandlere. Du finner ofte kontorer på flyplasser og større togstasjoner. Du kan også ta ut euro i kontanter fra alle lokale minibanker i landet. Kredittkort er akseptert noen steder, men vi anbefaler at du undersøker på forhånd med ditt bankkortselskap hva avgiftene er for bruk i utlandet slik at du vet hvor mye det lønner seg å ta med i kontanter og om det svarer seg å veksle.

   

  Hvilken tidssone er Italia i?

  Det er ingen tidsforskjell mellom Italia og Norge. Tidssonen inkluderer også Sicilia og Sardinia. Sommertid gjelder for hele Italia, fra siste helgen i mars til den siste helgen i oktober.

   

  Elektrisitet - trenger jeg en strømadapter i Italia?

  Det er samme spenning i Italia som i Norge, 230 volt, men de bruker adapter type L. De norske type C og F vil ofte virke i Italia, men kan sitte løst og falle ut.

   

  Trenger jeg visum for å reise til Italia?

  Italia er en del av EU, så norske statsborgere trenger ikke visum for å reise hit. Sørg for at passet ditt er gyldig for hele reisen. Hvis du skulle trenge assistanse under din reise finner du informasjonen til den norske ambassaden her.

  Den kongelige norske ambassade:
  Via delle Terme Deciane, 7
  00153 Roma, Italia
  Telefonnummer: +39 06 45238100
  Norsk nummer: +47 23952900
  Fax: +39 06 45238199
  E-post: emb.rome@mfa.no

   

  Hva er de vanligste frasene på italiensk?

  Her er noen vanlige ord og uttrykk:
  Hei - Ciao
  God morgen - Buongiorno
  God ettermiddag - Buon pomeriggio
  God kveld - Buonasera
  Hvor er nærmeste politistasjon? - Dov'è la stazione di polizia più vicina
  Hvor er nærmeste sykehus? - Dov'è l?ospedale più vicino
  Hvor er nærmeste minibank? - Dov'è il bancomat più vicino?
  Hvor er [sted]? - Dov'è [sted]?
  Kan jeg betale med kredittkort? - Posso pagare con la carta di credito?
  Kan jeg betale med debetkort? - Posso pagare con la carta di debito?
  Hvor mye koster denne? - Quanto costa?
  Takk - Grazie
  Behold vekslepengene - Tenga il resto


  Nyttige lenker

  Italia reisetips - Åtte severdigheter du ikke må gå glipp av

  Italia turisme offisiell nettside

  Regjeringens reiseråd for Italia