Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I PISA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Pisa til de beste prisene

  Auto Europes sterke relasjoner med ledende bilutleiere verden over gir oss muligheten til å tilby billeietjenester av høy kvalitet mange steder i Italia - på flyplasser, i sentrum og på togstasjoner. Det gir våre kunder fleksibiliteten til å velge avhentingslokasjoner som passer best til deres behov, og kan være trygge på de alltid får de mest konkurransedyktige prisene. Kunder kan hente ut leiebil i Pisa på flyplassen og ved to sentrumslokasjoner.

  Leiebil i Pisa er en utmerket måte for reisende som ikke bare vil utforske nordvestlige Italia, inkludert svært populære Cinque Terre og Genoa, men også sjarmerende Toscana. Start ditt italienske eventyr i Pisa og både toskanske byer og den italienske Rivieraen vil være innen rekkevidde! Toscana trenger vel ingen introduksjon, og den italienske Rivieraen, også kjent som den liguriske Riviera, tilbyr et mangfold av nydelige steder å besøke.

  Pisa er det viktigste kulturelle, intellektuelle og økonomiske senteret i regionen, besøkt av tusener av turister året rundt. Det første man vanligvis tenker på når noen nevner denne byen er dets landemerke, Det skjeve tårn i Pisa. Selv om det var arkitekturfeil, tiltrekker tårnet tusener av turister og er et obligatorisk stoppested for utallige turister som tar bilder der de later som de støtter tårnet og lignende.

  Selv om Det skjeve tårnet i Pisa stjeler mesteparten av oppmerksomheten til andre landemerker, har Pisa mange bygninger i renessanse-, gotisk og romersk stil som er verdt å besøke. Fortsett å les for å finne mer informasjon både om billig leiebil i Pisa og gode tips til hva du må besøke i byen og omegn.

  Hvordan er trafikken i Pisa?

  Vær veldig forsiktig når du kjører i Pisa og pass på at du ikke gjør den typiske feilen utlendinger gjør med å kjøre inn i en ZTL (sone med begrenset trafikk). Å tilfeldigvis kjøre inn i en slik sone er sannsynligvis den vanligste måten å bli bøtelagt med leiebil i Pisa. Som i mange andre italienske byer, er dette en del av sentrum som er stengt for annen trafikk enn til egen bolig og offentlig transport.

  Sørg for å ta forholdsregler når du skal leie bil i Pisa, slik at du ikke kjører inn i gamlebyen innenfor murene. Følg nøye med etter skilt og oppmerkinger som markerer begynnelsen på ZTL-en. Følg med på parkerte biler, da hvis de fleste parkeringsplassene på din side ikke er opptatt eller hvis alle bilene har lokale registreringsnummer og et klistremerke i frontruten, kan det hende at du er i en ZTL. Dette gjelder særlig hvis du kjører forbi berømte monumenter og turistattraksjoner. Hvis du ved et uhell kjører inn i en ZTL, blir du bøtelagt. Du kan faktisk bli bøtelagt flere ganger på få minutter, hver gang du kjører forbi et kamera. Hvis du blir bøtelagt får du tilsendt et brev til din hjemmeadresse, som informerer om boten. Ofte vil bilutleieren også kreve et administrativt gebyr per bot. Vær klar over at du vil holdes ansvarlig for å kjøre inn i en ZTL, selv om du ikke visste at du kjørte inn i den.

  Hvor kan jeg parkere min leiebil i Pisa?

  En av de vanligste grunnene til å få en bot i Italia er når du kjører inn på ZTL, Zona a Traffico Limitato, som betyr at det er en begrenset trafikksone. Dette er en del av bykjernen som er stengt for trafikk for alle unntatt beboere og offentlig transport. Se etter skilt som indikerer start på en ZTL. Om du ved uhell kjører inn i en slik sone, så kommer du garantert til å få en bot. Du kan til og med få bot et flertall ganger i løpet av noen minutter, hver gang du passerer et kamera.

  Om du får en bot, så blir denne sendt til din hjemmeadresse. Bilutleieren vil som oftest også kreve et administrativt gebyr i tillegg. For å parkere på gaten i Pisa forhåndsbetaler du i en parkeringsautomat og legger lappen på dashbordet. Blå linjer indikerer avgiftsbelagt parkering, hvite betyr gratisparkering og gule linjer indikerer reservert parkering. Parkering er dyrere jo nærmere du kommer turistattraksjoner.

  Du kan også parkere i bilen i noen av byens parkeringshus. Den største er Parcheggio di Piazza dei Miracoli (åpent fra 06:30 til 23:30 hver dag). Den rimeligste løsningen er å parkere bilen på en av byens to gratisparkeringer (inkludert transferbuss til byens sentrum) Parcheggio Via Pietrasantina og Parcheggio del Brennero. I andre deler av byen er det gateparkering, markert med blå striper. Du betaler med kontanter, og husk å legge billetten synlig på dashbordet når du har en bilutleie i Pisa.

  Pisa flyplass

  Galileo Galilei flyplass er den viktigste internasjonale flyplassen i Toscana. Flyplassen ligger ekstremt praktisk til, bare et par kilometer fra Pisa sentrum. Hent leiebilen din på Pisa flyplass for en god start på ferien din!

  Galileo Galilei -Pisa internasjonale flyplass (PSA)
  Nettside: Pisa internasjonale flyplass
  Adresse: Aeroporto Galileo Galilei, 56121 Pisa
  Telefon: +39 050 849111

  Hva å gjøre i Pisa

  Selv om det ikke kan sammenlignes med Firenze når det kommer til artistisk og historisk mangfold, har Pisa noen av de mest vidunderlige monumentene og bygningene du kan besøke.

  • Det skjeve tårn i Pisa: Campo dei Miracoli er en berømt katedral i Pisa med et klokketårn med et ganske usedvanlig utseende. I sin tid var det et ingeniørkunststykke, med sine åtte etasjer av marmor bygd i middelalderen og er berømt til den dag i dag. Tårnet er mektig og vakkert med sine tvillingspiraltrapper og skinnende marmor. Den myke bakken under tårnet er grunnen til at den massive konstruksjonen sank ved begynnelsen av byggingen. Det alvorlige problemet ble først lagt merke til da tredje etasje allerede var bygget. I et forsøk på å kompensere for høydetapet, bygget de inn mer høyde i de neste etasjene. Men denne planene var mislykket og den ekstra vekten presset tårnet enda lenger ned i bakken. Heldigvis ble bygningsarbeidet avbrutt flere ganger, som gjorde at det fikk stabilisere seg uten å kollapse. Ingeniører har forsøkt flere ganger å sikre tårnet med spesialutstyr og gjøre det trygt for besøkende.

  • Santa Maria della Spina:
   Den lille kirken ved elvebredden er kan synes å være helt ute av sitt naturlige element, ved Arnoelven. Santa Maria della Spina er et praktfullt eksempel på gotisk arkitektur fra Pisa.
   De vakre rosevinduene og skulpturene gjør kirken til en utsøkt konstruksjon som definitivt er verdt å besøke når man er i Pisa.

  • Palazzo Blu: I hjertet av gamlebyen i Pisa finner du en bygning med en uvanlig blåfarge. Denne bygningen har fått navn fra fargen som ble oppdaget under restaureringsarbeidet og man tror det reflekterer 1800-tall-eiernes smak. Palazzo blu er for tiden en scene for artistiske verksteder og seminarer, i tillegg til et galleri som viser midlertidige kunstutstillinger.

  • Orto Botanico di Pisa: Som en del av Medici-familiens arv er Orto Botanico di Pisa den første europeiske botaniske hagen skapt for studieformål. Hagen ble bestilt av Cosimo I de' Medici for Luca Ghini fra Imola, en av de beste botanikerne på 1500-tallet. Orto Botanico har en stor samling av sjeldne og utrydningstruede planter, eksemplarer fra gamle egyptiske graver og gamle Gingko Biloba-trær. Kombiner en ettermiddagstur gjennom hagene med et besøk til Det skjeve tårn i Pisa, som er under to kilometer unna.
  • Museum for menneskelig anatomi: Museet for menneskelig anatomi er et fantastisk sted, men overses ofte av lokale og turister. Pisa har et av verdens eldste universiteter, grunnlagt på 1300-tallet. Takket være dens langvarige rykte og tradisjon har universitetet mange interessante departementer og har flere kuriøse og historisk signifikante samlinger av ulike slag, hvor Museet for menneskelig anatomi er et av dem. Det er rundt 1 600 arkeologiske og medisinske utstillinger av skaller, fostre, skjeletter og mumier fra gamle Egypt og Colombia. Hvis du ikke er for pysete må du definitivt besøke dette stedet. Inngangen er gratis.

  Fine dagsturer med min leiebil i Pisa

  Takket være byens praktiske lokasjon, kan en leiebil i Pisa ta deg til noen av de beste stedene på den italienske rivieraen, Toskana eller til og med til kysten til Adriaterhavet og mikrostaten San Marino.

  • Cinque Terre
   Det typiske italienske landemerket som man finner i alskens gaidbøker er Cinque Terre på den italienske riviera. De bratte klippene går dramatisk ned i det blå hvet med fargerike hus på toppen er umulig å ikke ta bilde av. De fem gamle fiskelandsbyene som Cinque Terre består av har vært i UNESCOs verdensarvliste og siden har populariteten deres bare vokst. Cinque Terre-landsbyene går tilbake omtrent tusen pr og deres intrikate landskaper - hager, sletter og stier på klippene som går bratt ned i havet - gir dem særlig sjarm og mektig utseende. Husene står litt hulter til bulter i pastellfarger og har flere stier som utgjør noen av de beste man kan oppleve i Syd-Europa.

  • Genoa
   Hovedstaden i Liguria, Genoa kan man nå med en bil fra Pisa på under to timer. Dette er et utmerket valg hvis du ønsker å tilbringe en dag gjennom en labyrint av gamle, smale gater som vase i historie og mulighet for å ta fantastiske bilder.
   I middelalderen var Genoa en mektig maritim makt ved Middelhavet og denne arben er fortsatt til stede i de gamle gatene. Gå ned Via Garibaldi og nyt palasser fra 1500-tallet med fantastiske kunstverk, se Paganinis fele i rådhuset, sammen med brev skrevet av Christopher Columbus. De trange svingende gatene er kjent som "caruggi" og de utgjør en fin gåtur for å se Genoas mektige fortid.

  • Appenino Tosco-Emiliano nasjonalpark
   Nasjonalparken ugjør mer enn 26 000 hektar nær Parma, Lucca, og Reggio Emilia og inkluderer flere høye fjelltopper i de nordlige appenninene. Naturmangfoldet her gjør parken spesiell og interessant for turister i alle aldre. I tillegg til vakker natur som inviterer deg til å roe ned og få ny energi, er det også historiske slått, kirker og museer i de nærliggende landsbyene.

  • Siena
   I hjertet av Toskana ligger Siena, en populær italiensk by med en langvarig tradisjon og vakker arv. Tilbring en dag i Siena og se kjente landemerkene som alle ligger mellom vakre Piazza Campo og Duomo-katedralen. Hvis du er sprek nok, ta sjansen på å klatre de 400 trappetrinnene i Torre del Mangia-tårnet. Kombiner det med et besøk til samfunnsmuseet og kjøp en kombibillett for å spare penger. Samfunnsmuseet har noen fantastiske freskolamerier som er pop blant turister. Piazza del Duomo er full av monumenter å beske , hvor en av dem er katedralen. Hvis du ikke har tid til alt, må du iallefall besøke katedralen og Piccolomini-biblioteket og nyt det vakre taket. Rund av besøket med en middag på en av de tradisjonelle italienske restaurantene i sentrum.

  • Toskana - Vin og historie
   Denne dagsturen tar deg direkte til hjertet av Toskana. Mellom Toskanas bølgende bakker, Volterra, en rustikk by bygget av etruskerne, venter besøkende med historiske palasser og en strålende katedral. Byen har eksistert i over 2 000 år. I løpet av historien har den vært et senter for håndverk og industri. Du kan fortsatt gå tilbake i tid og besøke etruskiske og romerske ruiner og smake typiske toskanske delikatesser. Det neste steger på denne dagsturen er en ekte toskansk juvel og en del av UNESCOs verdensarvliste. Her er San Gimignano, en gammel by på toppen av grønn toskansk åstopp. Book et besøk til en vingård og nyt vinsmaking, hvor du vil lære hvordan vinen produseres og hvordan visse typer vin passer til lokal mat. Dette er en god praktisk innføring i toskansk kultur!

  Geografisk informasjon og historie

  Pisa ligger sentralt i Italia, i Toscana. Pisa er kjent for det skjeve tårnet. I likhet med mange andre italienske byer, er Pisa også kjent som et friluftsmuseum med arkitektur signert de store kunstnere av den Italienske Renessansen. Pisa har, akkurat som mesteparten av sentral- og sør Italia, et middelhavsklima som gir en mild vinter og en varm sommer. Gjennomsnittstemperaturen om sommeren er 30°C, og om vinteren er temperaturen sjeldent under 0°C.

  Frem til 1400-tallet var Pisa en maritim makt langs kysten. Det var først senere at byen ble adskilt fra kysten på grønn av mye oppsamling fra elven Arno. Takket være den strategiske plassering ble Pisa en romersk koloni og marinebase som overlevde det romerske imperiets fall og fortsatte å vokse som et viktig handelssenter siden.

  Hvordan reise rundt i Pisa

  Pisa er en relativt liten by med alle attraksjonene nære hverandre. Flyplassen er også bare fem minutt unna bysentrum. Pisa betjenes av et bussnettverk som drives av CPT (Compagnia Pisana Trasporti). Du kan kjøpe billetter i kiosker, tobakksjapper, på flyplassen og ved bussterminalen (plassert på Piazza S. Antonio). En bussbillett kan også kjøpes med SMS. Sentralstasjonen har tog som går til Roma, Lucca, og Firenzem så når du ikke bruker din leiebil i Pisa har du masser av andre muligheter for å komme deg rundt i byen og omegn.

  Nyttige lenker

  Turistgaid Pisa